Når er barns lek overgrep?

Når er barns lek overgrep?

Barns lek kan klassifiseres som seksuelle overgrep når det er mangel på gjensidighet, for eksempel ved at det ene barnet har makt over det andre og leken ikke er lystbetont for ett av barna. Videre kan det være et overgrep dersom leken er preget av en voksen måte å leve ut seksualiteten på, for eksempel ved inntrengning i kroppens hulrom eller slikking/suging av kjønnsorganer som vil være kvalifiserte tilfeller.


Det er viktig å skille mellom seksuell lek som kvalifiseres som overgrep, og det som er sunn utforskning og normal seksuell lek blant barn. Av og til kan det imidlertid være vanskelig å vite hvordan leken oppleves av barna. Du kan lese mer om typiske tegn og symptomer på at barn er utsatt for overgrep ved å trykke på lenken.

Internasjonal forskning slår fast at mellom 30 og 50 prosent av alle seksuelle krenkelser eller overgrep mot mindreårige gjøres av andre barn. Dette bekreftes av norske tall fra 2003.

Bilde av en bistandsadvokat i Oslo tingrett

Dersom du har mistanke om at et barn er utsatt for overgrep, kan du lese mer om hva du bør foreta deg ved å trykke på lenken.

Kilder:

https://smiso-st.no/barns-seksualitet

https://www.aftenposten.no/norge/Hvert-tredje-seksuelle-overgrep-mot-barn-begas-av-et-annet-barn-7612b.html

Av bistandsadvokat Eirik Teigstad

bistandsadvokat Eirik Teigstad

Jeg heter Eirik Teigstad og er én av de ni bistandsadvokatene i Advokatfirmaet Teigstad AS, et spesialisert og landsdekkende firma som hjelper voldsofre med å anmelde og søke erstatning etter familievold og seksuelle overgrep. Send gjerne en mail til meg på teigstad@advokat-teigstad.no dersom du lurer på noe.

Spørsmål om anmeldelse eller erstatning?

Send en uforpliktende henvendelse til bistandsadvokatene i Advokatfirmaet Teigstad AS dersom du har spørsmål om anmeldelse eller erstatning. Vi har taushetsplikt.