Hvordan anmelder jeg et nettovergrep?

Hvordan anmelder jeg et nettovergrep?

Det finnes flere måter man kan gå frem for å anmelde nettovergrep til politiet. De fleste som har blitt utsatt for nettovergrep har krav på bistandsadvokat dekket av det offentlige. Bistandsadvokaten kan blant annet hjelpe deg med å vurdere om du skal anmelde, eller med å komme i kontakt med politiet. Du vil da kunne få bistand gjennom hele prosessen.


Dersom du ønsker å anmelde nettovergrepet uten hjelp fra en bistandsadvokat, kan du ringe ditt lokale politikontor og be om en time for å inngi forklaring. Et annet alternativ er å dra direkte til politiet og fortelle hva som har skjedd. Er du under 16 år når du anmelder saken, har politiet egne rutiner for hvordan saken skal håndteres.

Les mer om anmeldelse av nettovergrep her.

Kontakt våre advokater for spørsmål om overgrep

Dersom du har blitt utsatt for seksuelle overgrep vil du ofte ha krav på gratis advokat – kontakt våre advokater her.

Av bistandsadvokat Eirik Teigstad

bistandsadvokat Eirik Teigstad

Jeg heter Eirik Teigstad og er én av de ni bistandsadvokatene i Advokatfirmaet Teigstad AS, et spesialisert og landsdekkende firma som hjelper voldsofre med å anmelde og søke erstatning etter familievold og seksuelle overgrep. Send gjerne en mail til meg på teigstad@advokat-teigstad.no dersom du lurer på noe.

Spørsmål om anmeldelse eller erstatning?

Send en uforpliktende henvendelse til bistandsadvokatene i Advokatfirmaet Teigstad AS dersom du har spørsmål om anmeldelse eller erstatning. Vi har taushetsplikt.