Hva er hebefili?

Hva er hebefili?

Begrepet hebefili betegner en voksen persons seksuelle preferanse og tiltrekning til mindreårige barn i de første årene av puberteten. Seksuelle handlinger med barn i denne alderen er strengt forbudt.


Hebefili

Begrepet hebefili blir ofte feilaktig omtalt og forvekslet med det mer kjente uttrykket pedofili. Pedofili refererer imidlertid til en voksen persons seksuelle preferanse for prepubertale barn, altså barn som ikke har kommet i puberteten enda. Jenter kommer vanligvis i puberteten når de er i 10- til 11-årsalderen, mens gutter når de er ca. 12-13 år gamle.

En person kan tilfredsstille diagnosen hebefili ved å ha pågående og gjentatte seksuelle tanker, følelser og lyster knyttet til barn, vanligvis mellom 10-14 år. Det avgjørende for hvorvidt en hebefil begår seksuelle overgrep mot barn i denne alderen, er imidlertid ikke tenningsmønsteret i seg selv, men hvordan det forvaltes. Alle hebefile er dermed ikke overgripere.

Bilde av en bistandsadvokat i Oslo tingrett

Les mer: Hva er pedofili?

Hebefili er en parafili. Begrepet parafili brukes om seksuelle preferanser som ikke er basert på tiltrekning til personer, men erstattes i dagligtalen ofte med «uvanlig seksuelle tenningsmønstre». Som eksempler på andre parafilier kan ekshibisjonisme, fetisjisme, frotteurisme, kikking, masochisme og sadisme nevnes.


Kilde:

https://no.wikipedia.org/wiki/Hebefili

https://sml.snl.no/parafili

Av bistandsadvokat Eirik Teigstad

bistandsadvokat Eirik Teigstad

Jeg heter Eirik Teigstad og er én av de ni bistandsadvokatene i Advokatfirmaet Teigstad AS, et spesialisert og landsdekkende firma som hjelper voldsofre med å anmelde og søke erstatning etter familievold og seksuelle overgrep. Send gjerne en mail til meg på teigstad@advokat-teigstad.no dersom du lurer på noe.

Spørsmål om anmeldelse eller erstatning?

Send en uforpliktende henvendelse til bistandsadvokatene i Advokatfirmaet Teigstad AS dersom du har spørsmål om anmeldelse eller erstatning. Vi har taushetsplikt.