Gå til hovedinnhold Gå til søk

Sentral menighetsperson dømt for seksuelle overgrep

En sentral skikkelse i menigheten ble i juli 2023 dømt for gjentakende seksuelle overgrep med barn under 14 år, forholdene skjedde også når barnet var under 10 år. Forholdene skjedde i løpet av tre år på 90-tallet.

Fornærmede var bistått av advokat Silje Bredesen under hovedforhandlingen ved Midtre Hålogaland tingrett. Domfelte ble idømt tre års fengsel, og må betale en oppreisningserstatning til fornærmede på 300 000 kroner.

Du kan lese mer om saken på nrk her.

Dersom man er blitt utsatt for seksuelle overgrep har man krav på at staten dekker inntil tre timers veiledning fra en advokat for å vurdere om det er grunnlag for å anmelde saken. Videre har man krav på bistandsadvokat dersom det straffbare forholdet anmeldes. Ved personskade har man krav på gratis bistand til å fremme erstatningskrav ovenfor gjerningspersonen. Våre advokater i Mosjøen, Asker, Bærum og Oslo, bistår både med å vurdere anmeldelse og fremme erstatningskrav mot gjerningspersonen.

Våre advokater vurderer alltid om det foreligger grunnlag for å fremme krav om andre erstatningsposter, herunder ménerstatning eller tapt arbeidsfortjeneste allerede under forberedelsen av en rettsak.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.