Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsvokat i Skien

Skien er en by og en kommune i Telemark, og er administrasjonssenteret i fylket. Kommunen har ca. 55 000 innbyggere. Her finner du blant annet Overgrepsmottaket i Telemark og Senter mot incest og seksuelle overgrep i Telemark, som er tilbud som gjelder for hele fylket. I Skien er det flere advokatfirmaer som påtar seg saker som bistandsadvokater. Vi har også en rekke bistandsadvokater tilknyttet denne siden som kan hjelpe deg – trykk her for å se om du har rett på kostnadsfri bistandsadvokat.


Utsatt for overgrep i Skien?

Overgrepsmottaket i Telemark ligger i Skien, nærmere bestemt i Ulefossvegen 55, 3710 Skien. Mottaket er et interkommunalt samarbeid mellom de fleste av Telemarks kommuner. Her kan overgrepsutsatte få medisinske undersøkelser, råd og veiledning. Du kan kontakte overgrepsmottaket på telefonnummeret 116 117.

I Skien finner du videre Senter mot incest og seksuelle overgrep i Telemark. Dette er et støttesenter for mennesker som har opplevd seksuelle overgrep. Her kan man få råd, støtte og veiledning. Senteret er lokalisert i Birgittes gate 19, 3730 Skien, og telefonnummeret hit er 35 58 88 80.

Krisesenteret i Telemark er krisesenter for blant annet Skien kommune. Krisesenteret har en døgnåpen vakttelefon som kan nås på 35 50 38 00. Krisesenteret er et lavterskeltilbud for de som har vært utsatt for overgrep. Her kan de utsatte få blant annet midlertidig botilbud og dagssamtaler. Adressen er hemmelig.

Dersom du ønsker å anmelde et overgrep, kan du kontakte den lokale politistasjonen. Politistasjonen i Skien har adresse Myren 7, 3718 Skien. Telefonnummeret hit er 35 90 64 00.

Nedre Telemark tingrett er en førsteinstansdomstol under Agder lagdømme og ligger i  Skien. Adressen hit er Gjerpensgate 16, 3716 Skien. Du kan kontakte tingretten på 35 69 20 00.

Tinghuset i Skien

Tinghuset i Skien

Bistandsadvokat i Skien

Bistandsadvokatordningen går ut på at fornærmede og etterlatte blant annet i alvorlige overgrepssaker kan ha krav på gratis advokathjelp dekket av staten. Retten til slik advokatbistand inntrer allerede før anmeldelse, og du kan slik kostnadsfritt diskutere saken med en advokat før du eventuelt anmelder. Advokaten vil sørge for å bli oppnevnt som din bistandsadvokat, og vil bistå gjennom hele prosessen. Det finnes flere advokatfirmaer med kontorer i Skien. Du står imidlertid fritt til å velge et firma som har kontorer et annet sted. Dersom du ønsker det kan du også kontakte bistandsadvokatene tilknyttet denne siden for å få rådgivning og bistand.

 

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.