Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat på Notodden

Notodden er en by og en kommune i Telemark fylke. Kommunen har i underkant av 13 000 innbyggere. Dersom du har blitt utsatt for overgrep på Notodden, har Telemark fylke flere fellestilbud. Både overgrepsmottaket og incest- og overgrepssenteret er lokalisert i Skien. Vi har også en rekke bistandsadvokater tilknyttet denne siden som kan hjelpe deg – trykk her for å se om du har rett på kostnadsfri bistandsadvokat.


Utsatt for overgrep på Notodden?

Notodden er deltagerkommune i samarbeidet mot Overgrepsmottaket i Telemark, som ligger i Ulefossvegen 55, 3710 Skien. Dersom du har vært utsatt for overgrep, kan du her få medisinske undersøkelser, råd og veiledning. Du kan kontakte mottaket på 116 116.

I Telemark fylke finnes det ett overgrepssenter, og dette er Senter mot incest og seksuelle overgrep i Telemark. Senteret er et lavterskeltilbud og støttesenter for alle som har opplevd seksuelle overgrep. Du kan oppsøke senteret i Birgittes gate 19, 3730 Skien, eller kontakte dem per telefon på 35 58 88 80.

Krisesenteret i Telemark er krisesenter for blant annet Notodden kommune. Senteret har en døgnåpen vakttelefon som du kan nå på 35 50 38 00. Krisesenteret er et lavterskeltilbud for de som har vært utsatt for overgrep, og tilbyr blant annet midlertidig botilbud og dagssamtaler. Adressen er hemmelig.

Dersom du ønsker å anmelde et overgrep, kan du kontakte den lokale politistasjonen. Notodden politistasjon ligger lokalisert i Heddalsvegen 28, 3674 Notodden. Du kan kontakte politiet ved å ringe 02800.

Aust-Telemark tingrett er en førsteinstansdomstol under Agder lagdømme. Tingretten ligger i Notodden. Besøksadressen hit er Heddalsvegen 28C, 3674 Notodden, og du kan kontakte tingretten på 35 12 28 20.

Bistandsadvokat på Notodden

Fornærmede og etterlatte kan i alvorlige overgrepssaker i mange tilfeller ha krav på bistandsadvokat dekket av det offentlige. Advokaten vil sørge for å bli oppnevnt som din bistandsadvokat dersom du har krav på det, og vil bistå deg gjennom hele prosessen. Retten inntrer allerede før anmeldelse. Det finnes flere advokatfirmaer lokalisert på Notodden. Med fritt advokatvalg kan du imidlertid ta kontakt med et hvilket som helst advokatfirma som påtar seg slike saker. Dersom du ønsker det kan du også kontakte bistandsadvokatene tilknyttet denne siden for å få rådgivning og bistand.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.