Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat på Karmøy

Karmøy er en kommune og øy i Rogaland fylke. Her bor det ca. 42 500 innbyggere. Kommunen Karmøy har landegrense i nord til Haugesund og der finner vi mange av de nærmeste tilbudene rettet mot overgrepsutsatte. Husk at du kan få kostnadsfri advokathjelp dersom du har krav på bistandsadvokat – les mer om dette og ta kontakt med våre bistandsadvokater her.


Utsatt for overgrep på Karmøy?

Dersom du har vært utsatt for overgrep, kan du oppsøke nærmeste overgrepsmottak for medisinske undersøkelser, råd og veiledning fra kompetent personale. Slike undersøkelser kan være viktig blant annet for å sikre biologiske bevis. Det nærmeste overgrepsmottaket til Karmøy ligger i Haugesund og heter Voldtektsmottaket Helse Fonna. Mottaket er tilknyttet sykehuset i Haugesund, og ligger i Karmsundsgate 120, 5528 Haugesund. Du kan kontakte det ved å ringe enten 05253 eller 52 73 20 00.

For råd, veiledning og støtte etter å ha vært utsatt for overgrep, kan du også kontakte et overgrepssenter. I Rogaland fylke finnes det ett slikt overgrepssenter og det heter Senter mot seksuelle overgrep – Rogaland. De ansatte her har god erfaring og taushetsplikt om det du forteller. Du kan kontakte senteret per telefon på 51 97 19 00 eller 98 07 70 80, eller sende e-post til post@smso-rogaland.no. Besøksadressen hit er Gravasveien 36, 4306 Sandnes.

Det nærmeste krisesenteret til Karmøy ligger i Haugesund. Dette heter Krisesenter Vest IKS og tilbyr blant annet midlertidig botilbud og samtaler med kompetent personale med taushetsplikt. Tilbudet er gratis, og du trenger ingen henvisning fra lege eller timebestilling. For å komme i kontakt med senteret kan du ringe den døgnåpne vakttelefonen på 52 72 98 84. Krisesenterets adresse er imidlertid hemmelig.

Det er mange gode grunner til å anmelde overgrepssaker. Dette kan du gjøre ved å kontakte politiet. Karmøy lensmannskontor tar ikke imot anmeldelser. Nærmeste politistasjon er derimot Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt med kontorer i Haugesund. Adressen hit er Smedasundet 50, 5528 Haugesund, og du kan kontakt politistasjonen på 52 86 80 00.

Haugaland tingrett er en førsteinstansdomstol under Gulating lagdømme. Tingretten ligger i Haugesund og dekker blant annet kommunen Karmøy. Besøksadressen hit er Sørhauggata 80, 5528 Haugesund, og tingretten kan kontaktes på 52 70 14 00.

Bistandsadvokat på Karmøy

Gjennom bistandsadvokatordningen har fornærmede og etterlatte i mange alvorlige overgrepssaker krav på bistandsadvokat dekket av staten. Advokaten skal bistå gjennom hele prosessen, allerede fra før anmeldelse, på etterforskningsstadiet og i eventuelle rettsforhandlinger. Det finnes et lite antall advokatfirmaer med kontorer i Karmøy kommune, og noen av disse påtar seg oppdrag som bistandsadvokat.

Du står imidlertid fritt til å kontakte et hvilket som helst firma som påtar seg slike saker et annet sted. Det er mange gode grunner til at det kan lønne seg å finne en advokat med god erfaring fra lignende saker.Du kan gjerne ta kontakt med bistandsadvokatene tilknyttet denne siden dersom du har spørsmål eller lurer på noe. Det er bare hyggelig om du kontakter oss.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.