Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat på Bryne

Bryne er en by i Time kommune i Rogaland. Tettstedet har totalt ca. 12 000 innbyggere. De fleste tilbudene for overgrepsutsatte ligger i Stavanger og Sandnes. Det finnes imidlertid advokatfirmaer med kontorer på Bryne, som påtar seg oppdrag som bistandsadvokat i overgrepssaker. Vi har også en rekke bistandsadvokater tilknyttet denne siden som kan hjelpe deg – trykk her for å se om du har rett på kostnadsfri bistandsadvokat.


Utsatt for overgrep på Bryne?

Overgrepsmottaket i Sør-Rogaland ligger i Stavanger og er tilknyttet Stavanger legevakt. Dette er det nærmeste overgrepsmottaket til Bryne. Her kan overgrepsutsatte få medisinske undersøkelser, råd og veiledning. Adressen hit er Arm. Hansensvei 30, 4011 Stavanger, og du kan kontakte mottaket på 51 51 02 02.

Det nærmeste senteret mot incest og overgrep ligger i Sandnes, og heter Senter mot incest og seksuelle overgrep Rogaland. Her kan overgrepsutsatte få råd, støtte og veiledning. Dette tilbys gjennom blant annet enesamtaler, kurs og selvhjelpsgrupper. Adressen hit er Langgaten 41, 43 06 Sandnes, i fjerde etasje. Du kan kontakte overgrepssenteret på telefon på 51 97 19 00 eller på e-post post@smiso-rogaland.no.

Krisesenteret i Stavanger er det nærmeste krisesenteret til Bryne. Her kan overgrepsutsatte få blant annet midlertidig botilbud og noen å snakke med som har taushetsplikt. Adressen hit er hemmelig. Krisesenteret kan imidlertid kontaktes på telefon. Kvinner kan ringe 51 53 06 23, mens menn kan kontakte 51 53 22 27.

Dersom du ønsker å anmelde et overgrep, kan du kontakte den lokale politistasjonen. Time lensmannskontor har adresse Arne Garborgs veg 17, 4340 Bryne, og kan kontaktes på 02800.

Jæren tingrett er en førsteinstansdomstol i Rogaland under Gulating lagmannsrett, og dekker Time kommune. Tingretten er lokalisert i Sandnes, nærmere bestemt Olav V’s plass 1, 4306 Sandnes. Telefonnummeret hit er 52 00 46 00.

Bistandsadvokat på Bryne

Bistandsadvokatordningen innebærer at fornærmede og etterlatte i mange alvorlige straffesaker har krav på gratis advokathjelp dekket av staten. Retten til bistandsadvokat inntrer allerede før anmeldelse. Dette innebærer at du kostnadsfritt kan diskutere en eventuell anmeldelse med advokaten. Bistandsadvokaten bistår ellers gjennom hele prosessen, og skal sørge for å ivareta klientens behov og interesser. Det finnes flere advokatfirmaer i Bryne. Du står imidlertid fritt til å kontakte en hvilken som helst bistandsadvokat et annet sted om ønskelig. Dersom du ønsker det kan du også kontakte bistandsadvokatene tilknyttet denne siden for å få rådgivning og bistand.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.