Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Mo i Rana

Mo i Rana er en by på Helgeland i Nordland fylke. Mo i Rana er en av de største byene i Nord-Norge med sine nesten 19 000 innbyggere. Dersom du skal anmelde familievold, voldtekt eller overgrep så er det noen få advokatkontorer som påtar seg oppdrag som bistandsadvokat i byen. Vi har også en rekke bistandsadvokater tilknyttet denne siden som kan hjelpe deg – trykk her for å se om du har rett på kostnadsfri bistandsadvokat.


Anmelde seksuelle overgrep eller familievold i Mo i Rana

Det ligger et overgrepsmottak i Mo i Rana, hvor du kan gå dersom du har blitt utsatt for overgrep. Her kan de sikre spor og gi deg nødvendig oppfølging i etterkant. De kan og bistå deg med å anmelde forholdet dersom du ønsker dette. Telefonnummeret er 75 12 06 00, og adressen er Sjøforsgata 36, 8607 Mo i Rana.

Nærmeste overgrepssenter ligger i Mosjøen.

Dersom du skal anmelde et forhold må du kontakte Mo i Rana politistasjon. De har telefon 75 11 27 00, og ligger i Midtre gate 9, 8626 Mo I Rana.

Krisesenteret i Rana har telefon 751 44 944. De har og et mobilnummer som er 952 54 467. Dette er et døgntilbud til kvinner og menn som har kommet i en vanskelig situasjon som følge av for eksempel seksuelle overgrep eller familievold.

Verneting for straffesaker er Rana tingrett. Det er her en eventuell straffesaker skal gå, dersom overgrepet eller volden har skjedd i Mo i Rana og det blir tatt ut tiltale i saken.

Bistandsadvokater i Mo i Rana

Alle som har blitt utsatt for gjentatt vold i nære relasjoner, seksuelle overgrep eller voldtekt vil ha krav på bistandsadvokat dekket av det offentlige. Det er flere advokatkontorer som påtar seg oppdrag som bistandsadvokat i Mo i Rana, dersom man foretar et søk på Google. Men det er ikke noe krav at man benytter en lokal advokat, da det er fritt advokatvalg i Norge. Retten til bistandsadvokat inntrer allerede før anmeldelse, og man får også gratis advokathjelp til å vurdere hvorvidt et forhold skal anmeldes. Dersom du ønsker det kan du også kontakte bistandsadvokatene tilknyttet denne siden for å få rådgivning og bistand.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.