Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Lillestrøm

Lillestrøm er en by i Skedsmo kommune på Nedre-Romerike i Akershus fylke. Lillestrøm har ca. 13 000 innbyggere. For den som skal anmelde overgrep eller familievold er det greit å vite at Lillestrøm har politistasjon, domstol, overgrepssmottak og krisesenter. Det er flere advokater i Lillestrøm som tar oppdrag som bistandsadvokat. Har du krav på bistandsadvokat vil du også ha krav på kostnadsfri advokathjelp – ønsker du dette nærmere forklart av våre advokater kan du trykke her.


Anmelde familievold eller seksuelle overgrep i Lillestrøm

Nærmeste overgrepsmottak ligger i Oslo kommune, for det tilfelle at man har blitt utsatt for et seksuelt overgrep og det kan være aktuelt å innhente biologiske bevis. Man kan og oppsøke overgrepsmottaket selv om det er lenge siden overgrepet, da man kan få samtaler med sosiolog og også få hjelp til å anmelde forholdet.

Nærmeste overgrepssenter ligger også i Oslo. Her kan du ta kontakt dersom du ønsker noen å snakke med om overgrepene.

Lillestrøm har derimot et krisesenter, hvor volds- og overgrepsutsatte menn og kvinner kan få oppholde seg i kortere perioder med livskrise. Telefonnummeret til krisesenteret på Romerike er 66 93 23 10.

Det er også en politistasjon i Lillestrøm, som ligger i Jonas Lies gate 20, 2000 Lillestrøm. Telefonnummeret er 64 84 20 00. Du kan kontakte politiet dersom du ønsker tid for å anmelde familievold, voldtekt eller andre seksuelle overgrep.

Politistasjonen i Lillestrøm

Nedre Romerike tingrett ligger rett ved siden av politihuset i Jonas Lies gate, og er verneting for straffesaker som har skjedd på Lørenskog, Skedsmo, Rælingen, Fet, Aurskog-Høland, Sørum, Gjerdrum og Nittedal. Det er her straffesaken vil gå dersom det ikke er noe spesielt som tilsier at verneting skal være et annet sted.

Bistandsadvokat i Lillestrøm

Den som er utsatt for seksuelle overgrep, voldtekt og familievold har krav på kostandsfri hjelp av en bistandsadvokat til å anmelde overgrepet. Bistandsadvokat vil også bistå under etterforskning og straffesak. I slike saker har man også krav på advokathjelp til å vurdere hvorvidt man skal anmelde forholdet, også dersom det ender med at man ikke anmelder.

Det er en rekke advokater i Lillestrøm som påtar seg oppdrag som bistandsadvokat, men du kan også velge en advokat fra Oslo dersom du ønsker en spesialist. Det er fritt advokatvalg i Norge, så dette velger du selv, og du kan bruke nettet til å finne en advokat du ønsker å bruke og deretter kontakte advokaten direkte. Dersom du ønsker det kan du også kontakte våre bistandsadvokater her. Disse har lang erfaring innen bistandsadvokat og kan også finne ut hvor deg om du har krav på kostnadsfri advokathjelp.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.