Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Lillehammer

Lillehammer er en kommune og by i Gudbrandsdalen i Oppland kommune. Byen er med sine 27 000 innbyggere den største i Oppland. Det er flere bistandsadvokater som holder til på Lillehammer, dersom du trenger hjelp til å anmelde seksuelle overgrep eller partnervold. Har du krav på bistandsadvokat vil du også ha krav på kostnadsfri advokathjelp – ønsker du dette nærmere forklart av våre advokater kan du trykke her.


Anmelde seksuelle overgrep, voldtekt eller familievold på Lillehammer

Lillehammer har et overgrepsmottak, som ligger på sykehuset Innlandet. Du finner kontaktinformasjonen ved å følge lenken. Her kan du dra dersom du har blitt utsatt for vold eller seksuelt overgrep. Overgrepsmottaket kan sikre spor, og sørge for at du får hjelp til å anmelde saken.

Lillehammer har og et overgrepssenter, hvor du kan henvende deg dersom du trenger noen å snakke med etter overgrep eller partnervold.

Dersom du skal anmelde et seksuelt overgrep eller vold i nære relasjoner så kan du og kontakte Lillehammer politistasjon, som ligger i Storgata 129. Politiet i Lillehammer har telefon 62 53 90 00.

Krisesenteret på Lillehammer har telefon 61 27 92 20. Krisesenteret er et døgnåpent tilbud til overgrepsutsatte kvinner og menn.

Dersom det blir tatt ut tiltale i saken så vil straffesaken gå for Sør-Gudbrandsdal tingrett, som ligger i Lillehammer sentrum.

Bistandsadvokat i Lillehammer

Om du har blitt utsatt for vold av din partner, eller seksuelle overgrep eller voldtekt, vil du ha krav på en bistandsadvokat som kostnadsfritt hjelper deg allerede fra før anmeldelse. Du har også krav på bistandsadvokat som kan vurdere om du i det hele tatt skal anmelde, også selv om du velger å ikke anmelde.

Advokaten kan bli med under avhør og vil ivareta dine rettigheter under etterforskning og eventuell rettssak dersom  det blir tatt ut tiltale. Det er flere advokater i Lillehammer som påtar seg slike oppdrag, men du kan også velge en advokat fra et annet sted dersom du ønsker det, da det er fritt advokatvalg. Dersom du ønsker det kan du også kontakte våre bistandsadvokater her. Disse har lang erfaring innen bistandsadvokat og kan også finne ut hvor deg om du har krav på kostnadsfri advokathjelp.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.