Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Verdal

Har du blitt utsatt for en straffbar handling i Verdalområdet? Dersom dette er tilfellet har du mange alternativer, og det er mange støtteordninger du kan søke deg til avhengig av hva du ønsker. Blant annet kan du oppsøke din lokale politistasjon, det lokale overgrepsmottaket eller søke om bistand fra en bistandsadvokat. Har du krav på bistandsadvokat vil du også ha krav på kostnadsfri advokathjelp – ønsker du dette nærmere forklart av våre advokater kan du trykke her.

Anmelde seksuelle overgrep, voldtekt eller familievold i Verdal

Denne artikkelen er primært skrevet for de mer alvorlige straffbare handlingene. Dersom du har blitt utsatt for seksuelle overgrep, familievold eller liknende vil det ofte lønne seg å oppsøke et overgrepsmottak. Her kan du få hjelp til blant annet psykologisk støtte, rådgivning om fremtidige valg, hjelp til anmeldelse, rettslig bistand og liknende. Her jobber det kun profesjonelle mennesker som har taushetsplikt, og tilbudet er naturligvis gratis. Overgrepsmottaket i Verdal er tilknyttet sykehuset i Levanger, slik at du må dra dit for å oppsøke overgrepsmottaket.

Dersom du kun ønsker å anmelde forholdet må du dra til din lokale politistasjon. Verdal lennsmannskontor har besøksadresse møllegata 4, 7650 Verdal. Telefonnummeret er 738 99 090. Du kan enten ringe politistasjonen på forhånd for å avtale et møte, eller så kan du møte opp direkte på politistasjonen for å avtale et møte.

Bistandsadvokat i Verdal

Fornærmede vil i noen saker også ha krav på bistandsadvokat. Dette er en gratis advokat som dekkes av staten. Dette vil kun være i de mest alvorlige straffbare handlingene, som blant annet voldtekt og familievold. Bistandsadvokatens oppgave er primært å hjelpe deg anmelde forholdet, hjelpe deg under rettssak, og også hjelpe deg søke om voldsoffererstatning. Dette er en erstatningsordning hvor staten betaler deg penger som kompensasjon for den straffbare handlingen du ble utsatt for.

Det er flere advokater i området rundt Verdal som påtar seg slike oppdrag, men du kan også velge en advokat fra et annet sted hvis du ønsker det. Man kan fritt velge hvilken bistandsadvokat man ønsker. Dersom du lurer på om du har krav på en slik advokat vil det lønne seg å kontakte en bistandsadvokat etter ønske og innlede en gratis og uforpliktende samtale. Dersom du ønsker det kan du kontakte våre bistandsadvokater her. Disse har lang erfaring innen bistandsadvokat og kan også finne ut hvor deg om du har krav på kostnadsfri advokathjelp.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.