Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Vardø

Vardø er en by og kommune i Finnmark fylke. Kommunen har ca. 2100 innbyggere. Selv om kommunen ikke har noen advokatfirma som påtar seg oppdrag som bistandsadvokat, kan du fritt ta kontakt med et hvilket som helst firma i landet. Vardø kommune tilhører Nora krise- og incestsenter. Har du krav på bistandsadvokat vil du også ha krav på kostnadsfri advokathjelp – ønsker du dette nærmere forklart av våre advokater kan du trykke her.


Er du utsatt for overgrep i Vardø?

Ettersom det ikke finnes et særskilt overgrepsmottak i Vardø kommune, kan den kommunale legevakten være et alternativ i forbindelse med medisinske undersøkelser og sikring av biologiske bevis etter overgrep. Telefonnummeret hit er 116 117 og besøksadressen er Hospitalgata 6, 9950 Vardø.

Vardø er en av eierkommunene til Nora krise- og incestsenter. Senteret tilbyr midlertidig botilbud og dagsbesøk i form av råd og støtte av kompetent personale med taushetsplikt. Du kan kontakte dem på en døgnåpen vakttelefon på nummeret 78 99 60 60.

Ønsker du å anmelde et overgrep, kan du kontakte den lokale politistasjonen i Vardø. Vardø politistasjon har besøksadresse Strandgata 44, 9950 Vardø, og kan kontaktes på telefonnummeret 78 97 20 00.

Øst-Finnmark tingrett er en førsteinstansdomstol i Hålogaland lagdømme, og Vardø kommune er omfattet av rettskretsen dens.

Bistandsadvokat i Vardø

Dersom du har vært utsatt for overgrep, kan du ha krav på bistandsadvokat dekket av staten. Kravet inntrer i så fall før en eventuell anmeldelse, slik at man uten kostnader kan diskutere hvorvidt man skal anmelde med advokaten. Advokaten bistår gjennom hele prosessen. Det finnes ingen advokatfirma i Vardø som spesialiserer seg på overgrepsaker. Advokaten du kontakter trenger imidlertid ikke ha kontor i Vardø, men kan være et hvilket som helst firma i landet som påtar seg oppdrag som bistandsadvokat. Det er mange gode grunner til at det lønner seg til å kontakte en bistandsadvokat med god erfaring fra lignende saker. Dersom du ønsker det kan du kontakte våre bistandsadvokater her. Disse har lang erfaring innen bistandsadvokat og kan også finne ut hvor deg om du har krav på kostnadsfri advokathjelp.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.