Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Vadsø

Vadsø ligger på sørsiden av Varangerhalvøya, og er en kommune som ligger i det østlige av Finnmark fylke. Kommunen har ca. 6200 innbyggere. Her kan overgrepsutsatte få hjelp gjennom Nora krise- og incestsenter. Vadsø er også kontorstedet for Øst-Finnmark tingrett, og det finnes advokatfirma som påtar seg saker som bistandsadvokater. Har du krav på bistandsadvokat vil du også ha krav på kostnadsfri advokathjelp – ønsker du dette nærmere forklart av våre advokater kan du trykke her.


Er du blitt utsatt for overgrep i Vadsø?

Det finnes ikke overgrepsmottak i Vadsø kommune. Dersom du har vært utsatt for overgrep i Vadsø anbefales det derfor at du kontakter den lokale legevakten for medisinske undersøkelser og sikring av biologiske bevis. Vadsø legevakt har adresse Vidjeveien 4, 9800 Vadsø, og kan kontaktes på telefonnummeret 116 117.

Vadsø kommune er en eierkommunene til Nora krise- og incestsenter. Her kan overgrepsutsatte få midlertidig botilbud og hjelp i form av råd og støtte fra kompetent personale med taushetsplikt. Du kan kontakte krisesenteret på deres døgnåpne vakttelefon på 78 99 60 60.

Dersom du ønsker å anmelde et overgrep i Vadsø, kan du kontakte den lokale politistasjonen. Vadsø politistasjon har besøksadresse Idrettsvegen 28, 9811 Vadsø, og kan nås på telefonnummeret 02800.

Vadsø er kontorstedet for Øst-Finnmark tingrett, som er en førsteinstansdomstol i Hålogaland lagdømme. Adressen hit er Kirkegata 22, 9800 Vadsø, og du kan kontakte tingretten per telefon på 78 94 11 60.

Bistandsadvokat i Vadsø

Gjennom bistandsadvokatordningen kan fornærmede og etterlatte i overgrepssaker ha rett på advokathjelp dekket av staten i visse tilfeller. Retten inntrer allerede før anmeldelse, slik at advokaten også kan hjelpe deg i vurderingen av om saken bør anmeldes. Dersom saken anmeldes, sørger advokaten for å få seg oppnevnt som din bistandsadvokat og vil bistå gjennom hele prosessen. Det finnes flere advokatfirmaer med kontorsted i Vadsø. Et firma som påtar seg saker som bistandsadvokater er Advokatfirma Hegg & CO, men du kan fritt ta kontakt med et hvilket som helst firma i landet. Det kan lønne seg å finne en bistandsadvokat med god erfaring med lignende saker. Dersom du ønsker det kan du kontakte våre bistandsadvokater her. Disse har lang erfaring innen bistandsadvokat og kan også finne ut hvor deg om du har krav på kostnadsfri advokathjelp.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.