Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Trondheim

Trondheim er en bykommune i Trøndelag fylke, og den tredje mest folkerike kommunen i Norge med 190 464 innbyggere. Her finner du både overgrepsmottak, støttesenter mot incest og seksuelle overgrep, eget krisesenter og Sør-Trøndelag tingrett. Husk at dersom du har krav på bistandsadvokat vil all advokathjelp være kostnadsfri – her forklarer våre advokater om du har krav på bistandsadvokat eller ikke.


Utsatt for overgrep i Trondheim?

Dersom du har vært utsatt for overgrep, bør du oppsøke lege eller overgrepsmottak for en medisinsk undersøkelse. Dette er viktig både for å få en generell helsesjekk etter hendelsen, sjekke om man er påført smittsomme kjønnssykdommer og ikke minst sikre biologiske bevis til en eventuell senere politietterforskning. Hos et av landets overgrepssenteret kan du også få råd og veiledning av kompetente ansatte med taushetsplikt. I Trondheim er det ett overgrepsmottak. Overgrepsenheten Kvinne-barn-senteret er tilknyttet St. Olavs Hospital HF og har adresse Olav Kyrres gate 11, 7006 Trondheim. Du kan kontakte overgrepsmottaket på telefonnummeret 72 57 12 12.

Senter mot incest og seksuelle overgrep Sør-Trøndelag ligger i Trondheim. Her kan overgrepsutsatte få råd, veiledning og støtte fra personale med lang og god erfaring, og som også har taushetsplikt. Adressen hit er Parkveien 17, 7030 Trondheim. Du kan kontakte senteret ved å ringe 73 89 08 80 eller sende e-post til smiso-st@smiso-st.no.

Trondheim Krisesenter tar imot personer som er utsatt for vold i nære relasjoner og tilbyr samtale, overnatting eller et botilbud i en kortere periode. Tilbudet til kvinner er fysisk atksilt fra tilbudet til menn, og barn kan komme i følge med sine foreldre. Krisesenteret tilbyr videre råd og veiledning om rettigheter og muligheter, og kan om ønskelig formidle kontakt med legevakt, politi, offentlig servicekontor og advokat. Du kan kontakte Trondheim krisesenter enten ved å ringe 73 52 34 20 eller sende en e-post til krisesenteret.trondheim@trondheim.kommune.no. Adressen hit er hemmelig.

Det er mange gode grunner til å anmelde overgrep. Dette kan du gjøre ved å kontakte en bistandsadvokat eller den lokale politistasjonen der du er. Sentrum politistasjon er en politistasjon i Midtbyen i Trondheim. Adressen hit er Gryta 4, 7010 Trondheim, og du kan nå politistasjonen ved å ringe 73 89 90 90.

Politistasjonen i Trondheim

Politistasjonen i Trondheim

Sør-Trøndelag tingrett er en førsteinstansdomstol i Frostating lagdømme og ligger i Trondheim. Adressen hit er Munkegata 20, 7013 Trondheim og telefonnummeret hit er 73 54 24 00.

Trondheim tinghus

Sør-Trøndelag holder til i Trondheim tinghus

Bistandsadvokat i Trondheim

Bistandsadvokatordningen innebærer at fornærmede og etterlatte i mange alvorlige overgrepssaker har krav på bistandsadvokat dekket av staten. Dersom man oppfyller vilkårene, inntrer retten til slik advokathjelp allerede før anmeldelse slik at du kostnadsfritt kan diskutere saken med en bistandsadvokat før man anmelder. Advokaten skal bistå gjennom hele prosessen, og har som hovedoppgave å ivareta klientens interesser og behov. I Trondheim finnes det mange advokatkontorer, og flere av disse påtar seg saker som bistandsadvokat. Med fritt advokatvalg kan du imidlertid ta kontakt med et hvilket som helst advokatfirma som påtar seg slike saker, selv om de ikke har kontor i Trondheim. Vi har også en rekke bistandsadvokater som kan hjelpe deg dersom du ønsker dette – her kan du komme i kontakt med våre bistandsadvokater.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.