Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Tromsø

Har du blitt utsatt for en straffbar handling og ønsker en bistandsadvokat? I denne artikkelen vil vi forklare når du har krav på bistandsadvokat, hva bistandsadvokaten kan hjelpe deg med og hvordan du finner dette i Tromsø. Husk at dersom du har krav på bistandsadvokat vil all advokathjelp være kostnadsfri – her forklarer våre advokater om du har krav på bistandsadvokat eller ikke.

Anmeldelse og andre hjelpeinstanser

Dersom du ønsker å anmelde forholdet kan du hovedsakelig gjøre dette ved din lokale politistasjon. Besøksadressen til Tromsø politistasjon er Stakkevollvegen 9, 9010, Tromsø. Eventuelt kan du kontakte en bistandsadvokat før du har anmeldt, og bistandsadvokaten vil da hjelpe deg med å anmelde forholdet. Dette krever imidlertid at du har krav på en bistandsadvokat.

Du kan også oppsøke et overgrepsmottak. Det finnes en rekke overgrepsmottak rundt omkring i landet som er laget for å ta imot ofre for seksuelle overgrep, familievold og liknende forbrytelser. Her kan ofre få rådgivning, støtte, psykologisk hjelp, juridisk rådgivning, hjelp til anmeldelse, bevissikring og liknende. Overgrepsmottaket i Tromsø er tilknyttet Tromsø legevakt.

Bistandsadvokatens oppgaver

Dersom du har krav på bistandsadvokat vil denne personen hjelpe deg under saksgangen. Typisk vil dette være hjelp til anmeldelse, tilstedeværelse under avhør og rettssak, og liknende. Bistandsadvokaten vil generelt ha ansvaret for prosessuelle forhold under saken, for eksempel søknad om voldsoffererstatning. Du kan lese mer om bistandsadvokatens oppgaver i denne artikkelen.

Når kan du få bistandsadvokat?

Siden bistandsadvokaten finansieres av staten er det kun i enkelte tilfeller du har krav på dette. Hvis ikke ville det utgjort en altfor stor kostnad for staten. Typiske eksempler er ved voldtekt, familievold, brudd på besøksforbud og liknende alvorlige tilfeller. Du kan lese mer om dette i straffeprosessloven § 107a, hvor vilkårene for å få bistandsadvokat står opplistet. Vi har også skrevet mye om dette på denne siden. Du kan også kontakte oss.

Bistandsadvokat i Tromsø

I Norge er det fritt advokatvalg og du kan dermed velge hvilken bistandsadvokat du ønsker – dersom du har krav på dette. Det finnes mange advokater i Tromsø som tar på seg oppgaver som bistandsadvokat, men du kan også fritt velge advokater fra andre steder i landet.

Det er bare å ta kontakt med våre bistandsadvokater dersom du har spørsmål eller lurer på noe. Det er bare hyggelig å få spørsmål.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.