Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Tønsberg

Bistandsadvokat er en gratis advokat som finansieres av staten. Bistandsadvokaten skal hjelpe fornærmede i straffesaker. I denne artikkelen vil vi gjøre rede for når du har krav på bistandsadvokat, hva bistandsadvokatens rolle er, og hvordan du kan finne en bistandsadvokat i Tønsberg. Husk at dersom du har krav på bistandsadvokat vil all advokathjelp være kostnadsfri – her forklarer våre advokater om du har krav på bistandsadvokat eller ikke.

De fleste som blir utsatt for et straffbart forhold ønsker å anmelde forholdet. Du må da enten møte opp på Tønsberg politistasjon, eller ringe politistasjonen på forhånd for å avtale et møte. Besøksadressen til Tønsberg politistasjon er Baglergaten 2, 3111 Tønsberg, og telefonnummeret er 33 34 44 18.

Når har du krav på bistandsadvokat?

Da bistandsadvokaten er gratis er det et krav om at handlingen må være av en viss alvorlighetsgrad. De typiske tilfellene hvor du har krav på bistandsadvokat er ved brudd på besøks- eller kontaktforbud mot deg, ved familievold, voldtekt, og liknende alvorlige tilfeller. Du kan lese mer om når du har krav på bistandsadvokat her.

Du kan også dra til ditt lokale overgrepsmottak for å få råd og veiledning. Her kan du få hjelp til å anmelde, rettslig bistand, bevissikring, etc. Overgrepsmottakene er laget nettopp for at ofre for alvorlige straffbare handlinger skal ha et sted å oppsøke for å få råd og støtte.

Hva er bistandsadvokatens oppgaver?

Bistandsadvokatens primære oppgaver er å hjelpe den fornærmede. Bistandsadvokaten vil typisk hjelpe deg med å anmelde gjerningsmannen, være til stede under avhør, hjelpe deg finne bevis, være til stede under eventuell rettssak, etc. Bistandsadvokaten vil også hjelpe deg med å søke om voldsoffererstatning. Dette er en statlig erstatningsordning hvor du kan få erstatning fra staten som kompensasjon for den straffbare handlingen du har blitt utsatt for.

Hvordan finne bistandsadvokat i Tønsberg?

Det finnes advokater i Tønsbergområdet som tar oppdrag som bistandsadvokater. Fordelen er også at det er fritt advokatvalg, som gjør at du kan velge hvilken advokat du ønsker. Dermed kan du også velge en advokat i Oslo. Her er det naturligvis enda flere bistandsadvokater å velge mellom. Dersom du lurer på noe vedrørende din sak eller om du har krav på gratis bistandsadvokat kan du kontakte oss.

 

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.