Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Svolvær

Svolvær er Lofotens største befolkningssted og har ca. 4600 innbyggere. Dersom du har vært utsatt for overgrep, kan du blant annet kontakte overgrepsmottakene i Harstad eller Bodø, eller Krisesenteret Vesterålen. I Svolvær finner du også Svolvær politistasjon og Lofoten tingrett. Husk at dersom du har krav på bistandsadvokat vil all advokathjelp være kostnadsfri – her forklarer våre advokater om du har krav på bistandsadvokat eller ikke.


Utsatt for overgrep i Svolvær?

Overgrepsmottak er lavterskeltilbud for de som har vært utsatt for seksuelle overgrep. Det finnes overgrepsmottak i både Harstad og Bodø, og det er nå åpnet for at overgrepsutsatte fra Lofoten og Vesterålen kan velge hvilket overgrepsmottak de skal oppsøke. Overgrepsmottaket i Harstad er lokalisert i St. Olavs gate 70, 9406 Harstad og har telefonnr. 77 06 57 28 / 77 05 73 67 (fra uke 4/17).  Overgrepsmottaket i Bodø har adressen Plassmyrv. 13, 8008 Bodø og telefonnr. er 75 55 70 00.

For å anmelde overgrep må du kontakte den lokale politistasjonen. Svolvær politistasjon har sin gateadresse i Vorsetøyveien 17, 8300 Svolvær og kan nås på telefon på nummeret 75 58 90 00. Postadressen til politistasjonen er videre postboks 250, 8301 Svolvær.

Nærmeste krisesenter er Krisesenteret Vesterålen som kan nås på telefon 76 12 23 30. Krisesenteret gir veiledning, støtte og hjelp til utsatte voldsutsatte, og er betjent hele døgnet.

Lofoten tingrett er en førsteinstansdomstol i Hålogaland lagdømme og har kontorsted i Svolvær.

Bistandsadvokat i Svolvær

Bistandsadvokatordningen går ut på at staten i mange tilfeller dekker advokatutgiftene til de som har vært utsatt for alvorlige overgrep. Advokaten vil bistå den fornærmede eller etterlatte gjennom hele prosessen. Det finnes enkelte advokatfirmaer som påtar seg slike oppdrag i Svolvær. Ettersom det er fritt advokatvalg i Norge, kan du imidlertid ta kontakt med et firma som holder til i Oslo og som spesialiserer seg på slike saker. Du kan selv velge advokat ved å søke på nettet og kontakte den advokaten du mener innehar den riktige kompetansen for din sak. Vi har også en rekke bistandsadvokater som kan hjelpe deg dersom du ønsker dette – her kan du komme i kontakt med våre bistandsadvokater.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.