Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Stjørdal

Dersom du har blitt utsatt for en straffbar handling har du mange instanser du kan oppsøke for å få hjelp, støtte eller for å anmelde gjerningsmannen. Du kan blant annet oppsøke din lokale politistasjon, ditt lokale overgrepsmottak eller oppsøke en bistandsadvokat. I denne artikkelen vil vi fortelle deg om dine alternativer i Stjørdal. Husk at dersom du har krav på bistandsadvokat vil all advokathjelp være kostnadsfri – her forklarer våre advokater om du har krav på bistandsadvokat eller ikke.

Anmelde seksuelle overgrep, voldtekt eller familievold i Stjørdal

Dersom du kun ønsker å anmelde gjerningsmannen kan du gjøre dette på din lokale politistasjon. Stjørdal lennsmannskontor har besøksadresse værnesgt. 21, 7500 Stjørdal. Telefonnummeret er 738 99 090. Du kan enten møte opp direkte på politistasjonen og fylle ut et anmeldelsesskjema, eller så kan du ringe på forkant og avtale et møte. Etter du har anmeldt forholdet vil politiet avhøre deg, sikre bevis samt avhøre gjerningsmann og andre vitner.

For mange vil det være et relevant alternativ å oppsøke et overgrepsmottak. I Norge er det en rekke overgrepsmottak, hvor ofre for overgrep og andre straffbare handlinger kan få rådgivning, støtte, hjelp til eventuell anmeldelse, etc. Alle som jobber på overgrepssmottakene er profesjonelle og har taushetsplikt, og tilbudet er selvsagt gratis. Overgrepsmottaket i Stjørdal er tilknyttet sykehuset i Levanger, slik at du må dra dit for å oppsøke overgrepsmottaket.

Bistandsadvokat i Stjørdal

For mange vil det også være aktuelt å oppsøke en bistandsadvokat. Dette er en gratis advokat som finansieres av staten. Oppgaven til bistandsadvokaten er å hjelpe den fornærmede under hele saksgangen. Dette vil innebære hjelp til anmeldelse, hjelp under rettssak, hjelp til å søke om voldsoffererstatning og liknende. Det er imidlertid bare i de mest alvorlige tilfellene man har krav på gratis bistandsadvokat, typisk ved visse former for seksuelle overgrep og familievold.

Det finnes advokater i området rundt Steinkjer som påtar seg slike oppdrag, men du kan også velge en advokat fra et annet sted om du ønsker det. Man kan fritt velge hvilken bistandsadvokat man ønsker, og også bytte om man er misfornøyd. Dersom du lurer på om du har krav på en slik advokat vil det lønne seg å kontakte en bistandsadvokat og forhøre deg. Vi har også en rekke bistandsadvokater som kan hjelpe deg dersom du ønsker dette – her kan du komme i kontakt med våre bistandsadvokater.

 

 

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.