Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Steinkjer

Har du blitt utsatt for en straffbar handling i Steinkjer og ønsker å anmelde forholdet, søke om voldsoffererstatning eller få generell rådgivning og støtte har du flere alternativer. Du kan blant annet oppsøke politiet, ditt lokale overgrepmottak eller i mange tilfeller få støtte av bistandsadvokat. I denne artikkelen vil vi forklare deg hvilke alternativer du har i Steinkjer. Husk at dersom du har krav på bistandsadvokat vil all advokathjelp være kostnadsfri – her forklarer våre advokater om du har krav på bistandsadvokat eller ikke.

Anmelde seksuelle overgrep, voldtekt eller familievold i Steinkjer

Dersom du ønsker å anmelde forholdet kan du primært oppsøke politistasjonen i Steinkjær. Den har besøksadresse Statens hus, Strandveien 38, Steinkjer. Telefonnummeret er 741 21 000. Her kan du anmelde gjerningsmannen, og politiet vil deretter igangsette sporsikring, avhør, etc. Du kan enten dra til politistasjonen for å fylle ut et anmeldelseskjema, eller så kan du ringe politiet på forhånd og avtale et møte. Politiet vil ta vare på deg under hele prosessen.

Steinkjer politistasjon

For mange vil det være et aktuelt alternativ å oppsøke et overgrepsmottak. Dette er sentre som er spesialiser for å ta imot ofre for seksuelle overgrep, familievold og liknende. De som jobber her har erfaring innenfor disse områdene og har taushetsplikt. Her vil du kunne få rådgivning av psykolog, hjelp til eventuell anmeldelse, bevissikring, generell støtte, rettslig bistand, etc. Overgrepsmottaket i Steinkjer er tilknyttet Sykehuset i Levanger.

Bistandsadvokat i Steinkjer

For mange ofre for straffbare handlinger vil det være aktuelt å søke om bistandsadvokat. Dette er en gratis advokat som finansieres av staten. Det er bare i de mest alvorlige tilfellene man har krav på gratis bistandsadvokat, typisk ved for eksempel voldtekt eller ved familievold. Dersom du har krav på bistandsadvokat vil bistandsadvokaten kunne hjelpe deg med en rekke rettslige sider av saken. For eksempel vil bistandsadvokaten kunne hjelpe deg å anmelde gjerningsmannen, være tilstede under avhør og rettssak, hjelpe deg søke om voldsoffererstatning, og liknende.

Det er flere advokater i området rundt Steinkjer som påtar seg slike oppdrag, men du kan også velge en advokat fra et annet sted hvis du ønsker det. Man kan fritt velge hvilken bistandsadvokat man ønsker. Dersom du lurer på om du har krav på en slik advokat vil det lønne seg å kontakte en bistandsadvokat etter ønske og innlede en gratis og uforpliktende samtale. Vi har også en rekke bistandsadvokater som kan hjelpe deg dersom du ønsker dette – her kan du komme i kontakt med våre bistandsadvokater.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.