Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Stavern

Det er flere bistandsadvokater i Stavernområdet som kan hjelpe deg dersom du har blitt utsatt for en straffbar handling. Bistandsadvokat er en gratis advokat som finansieres av staten. I denne artikkelen vil vi forklare når du har krav på bistandsadvokat, hva bistandsadvokatens oppgaver er, og hvordan du kan finne en bistandsadvokat i Stavern. Dersom du har krav på bistandsadvokat vil all advokathjelp være kostnadsfri – her forklarer våre advokater om du har krav på bistandsadvokat eller ikke.

De fleste som blir utsatt for et straffbart forhold ønsker å anmelde forholdet. Du må da enten møte opp på din lokale politistasjon og fylle ut et anmeldelsesskjema, eller ringe politistasjonen på forhånd for å avtale et møte.

Du kan også dra på et overgrepsmottak. Her kan du få rådgivning, støtte, rettslig rådgivning, hjelp til anmeldelse, psykologhjelp, etc. Det nærmeste overgrepsmottaket fra Larvik er i Sandefjord. Overgrepsmottaket ligger i samme bygg som Sandefjord sykehus, og besøksadressen er bugårdgaten 9 B.

Når har du krav på bistandsadvokat?

Da det er staten som finansierer bistandsadvokatens arbeid er det kun etter de mest alvorlige straffbare handlingene du har krav på bistandsadvokat. Dette vil typisk være ved brudd på besøks- eller kontaktforbud, vold i nære relasjoner, voldtekt, og andre liknende alvorlige forbrytelser. Her kan du lese mer om vilkårene for å få bistandsadvokat.

Hva er bistandsadvokatens rolle?

Dersom du har krav på bistandsadvokat vil bistandsadvokaten hjelpe deg med en rekke forhold. Dette vil for eksempel være å anmelde saken, hjelpe deg under avhør og eventuell rettssak, etc. En viktig rolle for bistandsadvokaten vil også være å søke om voldsoffererstatning. Dette er en statlig ordning hvor du kan søke erstatning fra staten som kompensasjon for den straffbare handlingen du har blitt utsatt for.

Bistandsadvokat i Stavern

Det er flere advokater i Stavernområdet som tar på seg oppdrag som bistandsadvokater. Det er fritt advokatvalg så du kan velge hvilken advokat du ønsker. Stavern er jo også veldig nærme Oslo, som gjør at alternativene blir en del flere. Ta kontakt med våre advokater dersom du har spørsmål, enten det er om du har krav på bistandsadvokat eller noe mer konkret i forhold til ditt tilfelle.

 

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.