Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Sortland

Sortland er en kommune og en by i Vesterålen i Nordland, og kommunen har litt over 10 000 innbyggere. Her finner du eget krisesenter og kontorstedet for Vesterålen tingrett. Nærmeste overgrepsmottak er i Bodø. Det finnes et fåtall av advokatfirma i kommunen som påtar seg oppdrag som bistandsadvokat. Dersom du har krav på bistandsadvokat vil all advokathjelp være kostnadsfri – her forklarer våre advokater om du har krav på bistandsadvokat eller ikke.


Har du opplevd familievold, voldtekt eller andre seksuelle overgrep?

Overgrepsmottak er et lavterskeltilbud for de som har vært utsatt for vold i nære relasjoner, voldtekt eller andre seksuelle krenkelser. Det finnes ikke et eget overgrepsmottak i Sortland kommune, men ved å ringe legevakten (tlf. 116 117) kan de sette deg i kontakt med Overgrepsmottaket i Bodø som ligger ved Bodø legevakt. Det offentlige dekker reise til og fra mottaket, og man kan også ha med en ledsager.

Du kan anmelde overgrep ved å kontakte politiet. Sortland lensmannskontor har gateadresse Strandgata 37, 8400 Sortland og postadresse Postboks 64, 8401 Sortland. Du kan også nå kontoret ved å ringe 75 58 90 00. 

I Sortland kommune finner du videre et av fylkets krisesenteret. Krisesenteret har telefonnummer 76 12 23 30 og er døgnåpent. Her kan du få hjelp av ulikt slag, også botilbud, dersom du har vært utsatt for overgrep.

Vesterålen tingrett er en førsteinstansdomstol i Hålogaland lagdømme og har kontorsted på Sortland.

Vesterålen tingrett

Bistandsadvokat i Sortland

Bistandsadvokatordningen innebærer at staten dekker advokatutgiftene til fornærmede og etterlatte ved enkelte alvorlige straffbare handlinger. Advokaten skal bistå gjennom hele prosessen, fra før anmeldelse til eventuell rettsforhandling. Det finnes et fåtall av advokatfirma som tar på seg oppdrag som bistandsadvokater i Sortland kommune. Det er imidlertid fritt advokatvalg i Norge. Dette innebærer at du også kan kontakte en spesialisert bistandsadvokat i Oslo. Du velger selv advokat ved å søke på nettet, og bør kontakte det firma som sannsynligvis har den beste kompetansen for din sak. Vi har også en rekke bistandsadvokater som kan hjelpe deg dersom du ønsker dette – her kan du komme i kontakt med våre bistandsadvokater.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.