Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Sauda

Sauda er en by og kommune i Rogaland fylke. Kommunen har ca. 5000 innbyggere. Det finnes få eller ingen advokatfirmaer som påtar seg oppdrag som bistandsadvokat, men i Haugesund finnes det flere kontorer som kan bistå. Her finnes også mange av de andre tilbudene rettet mot overgrepsutsatte i Sauda, for eksempel et overgrepsmottak og et krisesenter. Husk at du har krav på kostnadsfri bistandsadvokat dersom du oppfyller vilkårene til å få en bistandsadvokat – trykk her for å komme i kontakt med våre bistandsadvokater.


Utsatt for overgrep i Sauda?

Det nærmeste overgrepsmottaket til Sauda er Voldtektsmottaket Helse Fonna, som ligger i Haugesund og er tilknyttet sykehuset her. Her kan overgrepsutsatte få blant annet medisinske undersøkelser, råd og veiledning. Adressen hit er Karmsundsgate 120, 5528 Haugesund. Du kan kontakte mottaket ved å ringe enten 05253 eller 52 73 20 00.

I Rogaland fylke finnes det ett overgrepssenter. Dette heter Senter mot seksuelle overgrep – Rogaland og ligger i Sandnes, nærmere bestemt i Gravasveien 36, 4306 Sandnes. Senteret tilbyr blant annet veiledning og støtte fra kompetent personale med taushetsplikt. Dersom du ønsker å komme i kontakt med overgrepssenteret, kan du enten ringe 51 97 19 00 / 98 07 70 80 eller sende e-post til post@smso-rogaland.no.

Det nærmeste krisesenteret til Sauda ligger i Haugesund og heter Krisesenter Vest IKS. Krisesenteret tilbyr blant annet midlertidig botilbud og dagsbesøk for råd og støtte. Det er ikke nødvendig med verken henvisning eller timebestilling, og tilbudet er gratis. For å komme i kontakt med krisesenteret kan du ringe 52 72 98 84. Adressen er hemmelig.

Det er mange gode grunner til å anmelde overgrepssaker. Dette kan du gjøre ved å kontakte den lokale politistasjonen. Sauda lensmannskontor tar ikke imot anmeldelser, men du kan henvende deg til Haugaland og Sunnhordaland politikammer. Politistasjonen ligger i Haugesund, nærmere bestemt i Smedasundet 50, 5528 Haugesund. Telefonnummeret hit er 52 86 80 00.

Haugaland tingrett er en førsteinstansdomstol under Gulating lagdømme. Tingretten er lokalisert i Haugesund og dekker kommunen Sauda. Du kan besøke tingretten i Sørhauggata 80, 5528, eller kontakte den ved å ringe 52 70 14 00.

Bistandsadvokat i Sauda

Fornærmede og etterlatte har gjennom bistandsadvokatordningen i alvorlige overgrepssaker ofte krav på gratis advokathjelp dekket av staten. Retten til bistandsadvokat inntrer allerede før anmeldelse, slik at man kostnadsfritt kan diskutere saken med advokaten før man eventuelt velger å anmelde. Advokaten skal videre bistå gjennom hele prosessen. I Sauda finnes det få eller ingen advokatkontor. Med fritt advokatvalg kan du ta kontakt med et hvilket som helst firma som påtar seg oppdrag som bistandsadvokat, men de nærmeste advokatfirmaene til Sauda ligger i Haugesund. Advokatfirmaet Eurojuris Haugesund, Advokatene Storhaug og Paasche og Advokatene Simonsen har kontorer her. Det er mange grunner til at det lønner seg å finne en advokat med god erfaring fra lignende saker.

 

 

 

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.