Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Sarpsborg

Her vil vi fortelle deg om hva en bistandsadvokat kan hjelpe deg med, når du har krav på en bistandsadvokat og hvordan du finner en bistandsadvokat i Sarpsborg. Husk at du har krav på kostnadsfri bistandsadvokat dersom du oppfyller vilkårene til å få en bistandsadvokat – trykk her for å komme i kontakt med våre bistandsadvokater.

Anmeldelse og andre hjelpeinstanser

Dersom du ønsker å anmelde forholdet må du primært gjøre dette på din lokale politistasjon. Sarpsborg politistasjon ligger i Sigvat Skalds gate 5, 1706 Sarpsborg. Dersom du har krav på bistandsadvokat kan du også oppsøke en bistandsadvokat som kan hjelpe deg med å anmelde forholdet.

Det finnes også mange andre hjelpeinstanser dersom du har vært utsatt for en alvorlig forbrytelse. For eksempel finnes det en rekke overgrepsmottak rundt omkring i landet. Dersom du har blitt utsatt for ulike former for overgrep kan du komme hit å få råd og støtte av profesjonelle.

Hva gjør en bistandsadvokat?

Bistandsadvokaten hjelper deg med alle forhold i forbindelse med saken. Blant annet vil bistandsadvokaten hjelpe deg å anmelde forholdet, hjelpe deg under rettssaken, hjelpe deg under avhør, søke om voldsoffererstatning og liknende. Du kan lese mer om hva en bistandsadvokat gjør i denne artikkelen.

Når har du krav på bistandsadvokat?

Du har ikke alltid krav på bistandsadvokat. Det er kun i de mest alvorlige straffbare tilfellene du har krav på bistandsadvokat. Dette vil typisk være ved voldtekt, brudd på besøksforbud, familievold og liknende alvorlige tilfeller. Du kan lese mer om dette i straffeprosesslovens § 107a, ulike steder på denne nettsiden eller ta direkte kontakt med oss dersom du er usikker på om du har krav på bistandsadvokat.

Bistandsadvokat i Halden

Det finnes en rekke advokater i Halden. Noen av disse tar også på seg oppdrag som bistandsadvokater. Det er imidlertid fritt advokatvalg i Norge, slik at du ikke behøver å velge en advokat som bor i Halden. Du kan for eksempel også velge en advokat som bor i Oslo, og dermed blir alternativene mange flere.

Ta gjerne kontakt med oss her dersom du har spørsmål til bistandsadvokatene våre.

 

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.