Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Sandvika

Sandvika er det administrative sentrum i Bærum kommune i Akershus fylke. Her finner du blant Overgrepsmottaket i Asker og Bærum, samt Asker og Bærum tingrett. Husk at du har krav på kostnadsfri bistandsadvokat dersom du oppfyller vilkårene til å få en bistandsadvokat – trykk her for å komme i kontakt med våre bistandsadvokater.


Utsatt for overgrep i Sandvika?

Dersom du har blitt utsatt for overgrep, bør du så raskt som mulig oppsøke lege blant annet for å sikre biologiske bevis. Dette kan du for eksempel gjøre ved å oppsøke et overgrepsmottak, som tilbyr medisinske undersøkelser, råd og veiledning fra kompetent personale med taushetsplikt. Overgrepsmottaket i Asker og Bærum ligger i Sandvika og er tilknyttet Asker og Bærum legevakt. Besøksadressen hit er Sogneprest Munthe Kaasvei 100, 1346 Gjettum. Du kan kontakte mottaket ved å ringe 06780.

Incest- og overgrepssentere tilbyr råd, støtte og veiledning i form av samtale med kompetent personale med taushetsplikt. Tilbudet er gratis og åpent for alle. Det finnes ingen slike sentre lokalisert i Sandvika, men du kan imidlertid ta kontakt med et av sentrene i nærheten. I Oslo kan du enten kontakt Stiftelsen Støttesenter mot incest – Oslo, som har adresse Akersgata 1-5 (inngang 1, etasje 4) og kan nås på telefonnummeret 23 31 46 50, eller SSMM Senter for seksuelt misbrukte menn, som ligger i Skippergata 30 og kan kontaktes per telefon på 22 42 42 15. I Drammen ligger videre Buskerud regionens incestsenter. Adressen hit er Haugesgate 1, 3001 Drammen og telefonnummeret hit er 32 04 58 00.

Hos Asker og Bærum krisesenter kan du videre få midlertidig botilbud ved behov eller dagstilbud i form av samtale og rådgivning med kompetent personale med taushetsplikt. Tilbudet er gratis, du trenger ingen henvisning og du kan velge å holde deg anonym. Du kan kontakte senteret på en døgnåpen vakttelefon med nummer 67 57 60 00. Adressen er imidlertid hemmelig.

Det er mange gode grunner for å anmelde et overgrep. Dette kan du gjøre ved å kontakte politiet eller en bistandsadvokat, som kan sende inn anmeldelsen for deg dersom du oppfyller vilkårene for slik advokathjelp. Bærum politistasjon er lokalisert i Sandvika og har adresse Kjørboveien 33, 1337 Sandvika. Du kan kontakte politiet her ved å ringe 67 57 60 00.

I Sandvika ligger Asker og Bærum tingrett, som er en førsteinstansdomstol i Borgarting lagdømme. Adressen hit er Malmskriverveien 2, 1337 Sandvika, og telefonnummeret er 67 57 65 00.

Bistandsadvokat i Sandvika

Bistandsadvokatordningen innebærer at fornærmede og etterlatte i blant annet alvorlige overgrepssaker i mange tilfeller har krav på bistandsadvokat dekket av staten. Bistandsadvokatens hovedoppgave er å ivareta klientens interesser og behov, og skal bistå gjennom hele prosessen. Retten til slik advokathjelp inntrer allerede før anmeldelse, slik at man kostnadsfritt kan diskutere med advokaten hvorvidt man skal anmelde. Dette gjelder også selv om man velger ikke å anmelde.

Det finnes flere advokatfirmaer med kontor i Sandvika. Vi har også en rekke erfarne bistandsadvokater tilknyttet denne siden som kan hjelpe deg og forklare deg om du har krav på kostnadsfri advokathjelp om du ønsker dette – ta kontakt med våre bistandsadvokater her.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.