Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Sandefjord

Dersom du ønsker å anmelde et straffbart forhold i Sandefjord vil du ha en rekke alternativer. Du kan primært oppsøke din lokale politistasjon eller ditt lokale overgrepsmottak. I noen tilfeller vil du også ha krav på bistandsadvokat, hvilket vi vil komme tilbake til. Denne artikkelen vil omhandle hvilke tilbud som foreligger i Sandefjord. Artikkelen vil primært omhandle fornærmede for alvorlige straffbare handlinger, som for eksempel seksuelle overgrep og familievold. Husk at du har krav på kostnadsfri bistandsadvokat dersom du oppfyller vilkårene til å få en bistandsadvokat – trykk her for å komme i kontakt med våre bistandsadvokater.

Politistasjon og overgrepsmottak i Sandefjord

Det eksisterer en rekke overgrepsmottak rundt omkring i landet, og ett av dem ligger i Sandefjord. Besøksadressen til overgrepsmottaket er bugårdgaten 9 B 3208 Sandefjord. Telefonnummeret er 33 48  20 30. Overgrepsmottakene er laget for at ofre for alvorlige straffbare handlinger kan få rådgivning og støtte. Her kan du primært få psykologisk støtte, rådgivning, hjelp til eventuell anmeldelse, rettslig bistand og liknende. De ansatte er profesjonelle og har taushetsplikt, og tilbudet er selvsagt gratis.

Ønsker du primært bare å anmelde forholdet kan du kontakte din lokale politistasjon. Besøksadressen til politistasjonen i Sandefjord er hjertnespromenaden 21, 3211 Sandefjord. Telefonnummeret er 33 34 44 00. Du kan da enten møte opp direkte på politistasjonen og fylle ut et anmeldelsesskjema, eventuelt kan du ringe på forhånd og avtale et møte. Politiet vil deretter igangsette en etterforskning.

Bistandsadvokat i Sandefjord

I enkelte tilfeller vil du også ha krav på bistandsadvokat. Dette er i de mest alvorlige straffbare handlingene, typisk visse former for seksuelle overgrep og familievold. Har du krav på bistandsadvokat vil staten finansiere advokaten, med andre ord er det gratis. Bistandsadvokatens oppgaver er å hjelpe deg under saksgangen. Dette vil typisk innebære hjelp til eventuell anmeldelse, hjelp under eventuell rettssak og liknende. En viktig oppgave for bistandsadvokaten vil også være å hjelpe deg søke om voldsoffererstatning. Dette er en gratis erstatningsordning som finansieres av staten.

Du kan fritt velge hvilken bistandsadvokat hvor du vil, som hovedregel uavhengig av hvor bistandsadvokaten bor. Har du krav på bistandsadvokat vil du dermed ha en rekke valgmuligheter, særlig da Sandefjord også er veldig nærme Oslo. Er du usikker på om du har krav på bistandsadvokat kan du kontakte en advokat eller lese mer på disse sidene, da vi har skrevet mye om temaet. Vi har en rekke erfarne bistandsadvokater tilknyttet denne siden som kan hjelpe deg og forklare deg om du har krav på kostnadsfri advokathjelp om du ønsker dette – ta kontakt med våre bistandsadvokater her.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.