Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Risør

Risør er en kommune i Aust-Agder fylke, og her bor det ca. 7000 innbyggere. Her ligger Risør politistasjon, mens nærmeste overgrepsmottak ligger i Arendal. Selv om det ikke finnes noen advokatkontorer som spesialiserer seg på overgrepssaker i Risør, kan du fritt kontakte et slikt firma lokalisert et annet sted. Vi har også en rekke bistandsadvokater som kan hjelpe deg kostnadsfritt dersom du har krav på bistandsadvokat – ta kontakt med våre bistandsadvokater her. 


Er du blitt utsatt for overgrep i Risør?

Det nærmeste overgrepsmottaket til Risør er Overgrepsmottaket i Agder. Dette ligger i Egsveien 100, 4615 Kristiansand og du kan kontakte mottaket på telefonnummeret 38 07 34 00. Her kan du hjelp, råd og støtte etter å ha vært utsatt for overgrep.

Støttesenter mot seksuelle overgrep – Agder (SMSO) er det nærmeste overgrepssenteret. Dette er et gratis lavterskeltilbud for de som har vært utsatt for seksuelle overgrep. Du kan nå de på 32 02 02 00.

Dersom du ønsker å anmelde forholdet, kan du kontakte den lokale politistasjonen i Risør. Risør politistasjon ligger i Strandgata 10, 4950 Risør og telefonnummeret hit er 02800.

Det nærmeste krisesenteret er Østre Agder Krisesenter. Dette er et døgnåpent tilbud til kvinner og menn som er utsatt for overgrep eller mishandling. Her kan de utsatte få akutt botilbud ved behov eller noen å snakke med. Adressen er hemmelig, men du kan nå senteret på telefonnummeret 37 01 32 80.

Aust-Agder tingrett er en førsteinstansdomstol under Agder lagdømme og er nærmeste domstol til Risør. Besøksadressen hit er Blødekjær 3, 4838 Arendal.

Bistandsadvokat i Risør

De som har vært utsatt for alvorlige overgrep, vil ofte ha krav på advokathjelp gjennom bistandsadvokatordningen. Man vil da ha krav på advokathjelp dekket av staten gjennom hele prosessen. Retten inntrer allerede før anmeldelse, slik at man kostnadsfritt kan diskutere en eventuell anmeldelse med en advokat dersom man vurderer å anmelde. Dette gjelder også selv om man velger å ikke anmelde saken. Det finnes få eller ingen advokatfirma som spesialiserer seg på overgrepssaker i Risør, men med fritt advokatvalg i Norge kan man dersom ønskelig ta kontakt med et spesialisert firma i for eksempel Oslo. Vi har også bistandsadvokater tilknyttet denne siden som også kan hjelpe deg om du ønsker dette.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.