Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Mysen

En bistandsadvokat er en advokat som skal ivareta den fornærmedes interesser i en straffesak. Bistandsadvokaten finansieres av staten og koster ikke klienten noe. I denne artikkelen vil vi forklare mer om hva en bistandsadvokat er og hvordan du kan finne dette i Mysen. Trykk her for å finne ut om du har krav på kostnadsfri bistandsadvokat.

Anmelde straffbare forhold

Dersom du ønsker å anmelde det straffbare forholdet du har blitt utsatt for kan du gjøre dette på Eidsberg lensmannskontor. Adressen hit er Storgata 2, 1850 Mysen. Dersom du har krav på bistandsadvokat kan du også oppsøke en bistandsadvokat som kan hjelpe deg med å anmelde forholdet.

Bistandsadvokat

En bistandsadvokats viktigste oppgave er altså å ta vare på den fornærmedes interesse under straffesaken. Oppgavene vil dermed være mangfoldige. Først og fremst vil advokaten hjelpe deg anmelde, søke om voldsoffererstatning og liknende. Advokaten vil deretter følge opp saken og ta hånd om alle prosessuelle forhold. Du kan lese mer om bistandsadvokatens oppgave i denne lange artikkelen om bistandsadvokater.

Du har ikke alltid krav på bistandsadvokat. Dette er kun i de mest alvorlige straffbare forholdene. Dette fordi staten må finansiere bistandsadvokaten. Typiske tilfeller du har krav på bistandsadvokat vil for eksempel være ved ulike former for seksuelle overgrep, grov vold, familievold, brudd på besøksforbud og liknende. Dersom du lurer på om du har krav på bistandsadvokat kan du lese mer på nettsiden vår, se i straffeprosessloven § 107a eller ta kontakt med oss.

Bistandsadvokat i Mysen

Det finnes advokater i Mysen og omegn som praktiserer som bistandsadvokater. Disse kan du finne ved å slå opp på nett eller spørre rundt. Da det er fritt advokatvalg i Norge kan du imidlertid velge hvilken advokat du ønsker, hvor som helst i landet. Dette innebærer at du også kan velge en bistandsadvokat som holder til i Oslo. På den måten blir det mange flere alternativer.

Ta gjerne kontakt med oss her dersom du har spørsmål til bistandsadvokatene våre.

 

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.