Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Moss

Ser du etter en bistandsadvokat i Moss? I denne artikkelen vil vi skrive om bistandsadvokatens oppgaver, når du har krav på bistandsadvokat og hvordan du kan finne dette i Moss. Husk at dersom du har krav på bistandsadvokat vil dette være helt kostnadsfritt – her kan du rådføre deg med våre advokater.

Hvis du ønsker å anmelde forholdet kan du gjøre dette på din lokale politistasjon. Besøksadressen til Moss politistasjon er Prins Chr. Augusts plass 3, 1530 Moss. Alternativt kan du oppsøke en bistandsadvokat som kan hjelpe deg med anmeldelse. Dette fordrer imidlertid at du har krav på en bistandsadvokat.

Politistasjonen i Moss

Det finnes også en rekke overgrepsmottak i Norge som du kan oppsøke ved behov. Dette er sentre som er laget for å ta i mot mennesker som har opplevd ulike seksuelle overgrep, familievold og liknende. Her kan du få hjelp og rådgivning, blant annet av psykologer og jurister. Alle som jobber her er profesjonelle og har taushetsplikt.

Hva gjør bistandsadvokaten?

En bistandsadvokat er en advokat som hjelper fornærmede under straffesaken. Bistandsadvokaten er gratis og staten finansierer advokaten. Typiske arbeidsoppgaver bistandsadvokaten utfører er å være tilstede under avhør og rettsak, hjelpe deg med prosessuelle spørsmål, hjelpe deg søke om voldsoffererstatning og liknende. Du kan lese mer om bistandsadvokatens oppgaver i denne artikkelen.

Når har jeg krav på bistandsadvokat?

Du har ikke alltid krav på bistandsadvokat. Dette er forbeholdt ofre ved de mest alvorlige straffbare handlingene. Typisk vil dette være ved voldtekt, vold i nære relasjoner, brudd på besøksforbud og liknende. Reglene følger av straffeprosesslovens 107a. I enkelte tilfeller kan du også skjønnsmessig få bistandsadvokat dersom du har blitt utsatt for alvorlige voldsskader.

Bistandsadvokat i Moss

Det er en rekke advokater i Moss og omegn som praktiserer som bistandsadvokater. Siden det er fritt advokatvalg i Norge kan du velge hvilken advokat du ønsker. Dette medfører at du også kan velge en advokat som for eksempel er bosatt i Oslo. På den måten får du mange flere alternativer. Dersom du ønsker det kan du kontakte advokatene som er tilknyttet denne siden for å finne ut om du har krav på fri rettshjelp eller andre spørsmål om overgrep

I Moss ligger videre Moss tingrett, som er en førsteinstansdomstol under Borgarting lagdømme. Adressen hit er Prins Chr. Augusts plass 5, 1530 Moss, og du kan kontakte tingretten per telefon på 69 20 18 00.

Tingretten i Moss

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.