Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Måløy

Måløy er en by og administrasjonssenter i Vågsøy kommune. Byen har ca. 3300 innbyggere. Det er få særskilte tilbud rettet mot overgrepsutsatte i Måløy, men i Førde finner du blant annet nærmeste overgrepsmottak og overgrepssenter og i Florø ligger fylkets krisesenter. Husk at du også har krav på kostnadsfri advokathjelp dersom du har krav på bistandsadvokat – les mer våre bistandsadvokater dette her.


Utsatt for overgrep i Måløy?

Dersom du har vært utsatt for overgrep, bør du blant annet for å sikre biologiske bevis til en eventuell straffesak, oppsøke lege så snart som mulig. Landets mange overgrepsmottak tilbyr blant annet medisinske undersøkelser, råd og veiledning fra kompetente ansatte. Overgrepsmottaket i Sogn og Fjordane er et felles mottak for kvinner og menn over 15 år, som har blitt utsatt for seksuelle overgrep eller krenkelser. Mottaket drives av Sunnfjord og Ytre Sogn interkommunale legevaktsamarbeid IKS (SYS IKL), som Vågsøy kommune er en del av. Det er lokalisert ved Førde sentralsykehus, nærmere bestemt Svanehaugvegen 2, 6812 Førde. Du kan kontakte mottaket ved å ringe 57 83 23 00.

Også det nærmeste overgrepssenteret til Måløy ligger i Førde. Dette heter Senter mot incest og seksuelle overgrep Sogn og Fjordane og er et lavterskeltilbud for overgrepsutsatte. Senteret tilbyr blant annet råd, støtte og hjelp til selvhjelp fra kompetent personale med taushetsplikt. Du trenger ikke henvisning fra lege eller bestille time, og tilbudet er er gratis. Du kan kontakte overgrepssenteret ved å ringe 57 72 10 70. Adressen hit er Hornesvegen 1, 6809 Førde.

Krisesenteret i Sogn og Fjordane er et felles krisesenter for fylket. Senteret tilbyr blant annet midlertidig botilbud og dagstilbud i form av samtaler med og rådgivning av personale med god kompetanse og lang erfaring fra lignende saker. Adressen hit er hemmelig, men senteret er lokalisert i Florø. Ved akutt behov for hjelp, kan du ringe den døgnåpne vakttelefonen på 57 74 36 00 når som helst. Dersom du trenger råd eller ønsker å avtale tid for samtale på senteret, er det imidlertid best å ringe på arbeidsdager mellom kl. 8.00 og 15.30.

Det er mange gode grunner for å anmelde overgrep. Dette kan du gjøre ved å kontakte politiet eller en bistandsadvokat, dersom du har krav på det, som kan anmelde saken for deg. Vågsøy lensmannskontor har adresse Gate 1 56, 6700 Måløy. Du kan kontakte politiet på telefonnummeret 02800.

Fjordane tingrett er en førsteinstansdomstol i Gulating lagdømme og dekker Vågsøy kommune. Kontorstedet til tingretten ligger i Førde, nærmere bestemt i Fjellvegen 9, 6800 Førde. Du kan kontakte tingretten ved å ringe 57 83 37 00.

Bistandsadvokat i Måløy

Fornærmede og etterlatte har i alvorlige overgrepssaker ofte krav på bistandsadvokat dekket av staten. Retten til slik advokathjelp inntrer allerede før anmeldelse, slik at du kostnadsfritt kan diskutere en eventuell anmeldelse med advokaten. Bistandsadvokatens oppgave er hovedsakelig å ivareta fornærmedes eller etterlattes interesser og behov, og skal bistå gjennom hele prosessen.

Med fritt advokatvalg kan du kontakte et hvilket som helst advokatfirma i landet. Det kan være både nyttig og lønnsomt å finne en advokat med god erfaring med lignende saker.

Vi har en rekke bistandsadvokater som kan hjelpe deg kostnadsfritt  dersom du har krav på bistandsadvokat – ta gjerne kontakt med bistandsadvokatene våre for å se om du har krav på bistandsadvokat

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.