Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Levanger

Dersom du har blitt utsatt for en straffbar handling i Levanger og ønsker å anmelde, kreve erstatning, e.l har du flere muligheter. Du kan oppsøke et overgrepmottak eller krisesenter for å får profesjonell rådgivning, eller du kan anmelde forholdet på politistasjonen. I mange tilfeller vil du også kunne få gratis bistand av bistandsadvokat. I denne artikkelen vil vi forklare hvilke muligheter du har. Trykk her dersom du vil kontakte våre bistandsadvokater.

Anmelde seksuelle overgrep, voldtekt eller familievold i Levanger

Dersom du har blitt utsatt for seksuelt overgrep, familievold, e.l. vil det i mange tilfeller lønne seg å dra til ditt lokale overgrepsmottak. Overgrepsmottaket i Levanger er tilknyttet HF Sykehuset Levanger. Du kan finne nærmere kontaktinformasjon ved å trykke på lenken. På overgrepsmottaket kan du få forskjellige former for støtte. Blant annet kan du få bistand og støtte fra psykologer, hjelp til å sikre spor, bistand i forbindelse med eventuell anmeldelse og liknende.

Dersom du ikke ønsker å oppsøke et overgrepsmottak, men likevel anmelde, kan du dra rett til politistasjonen i Levanger. Besøksadressen til Levanger lennsmannskontor er Møllegata 4, 7650 Verdal, og telefonnummeret er 73899090. Du kan enten ringe politistasjonen på forhånd og avtale et møte eller møte opp direkte på politistasjonen og fylle ut en anmeldelse.

Dersom det blir tatt ut tiltale i saken så vil straffesaken gå for Inntrøndelag tingrett.

Bistandsadvokat i Levanger

Dersom du har blitt utsatt for forskjellige former for seksuelle overgrep, familievold, e.l., vil du i mange tilfeller ha krav på bistandsadvokat. Dette er en gratis advokat som betales av staten. Oppgaven til bistandsadvokaten er mangfoldige. Blant annet kan bistandsadvokaten hjelpe deg anmelde gjerningsmannen, hjelpe deg under avhør, rettssak og andre viktige rettslige side av saken. Bistandsadvokaten vil også kunne søke om voldsoffererstatning for deg, som er en erstatning fra staten til ofre for alvorlige straffbare handlinger.

Det er flere advokater i Levanger som påtar seg slike bistandsoppdrag, men du kan også velge en advokat fra et annet sted hvis du ønsker det, siden det er fritt advokatvalg. Lurer du på om du har krav på bistandsadvokat kan du kontakte en etter ønske og spørre om du har krav på det.

Ta gjerne kontakt med våre bistandsadvokater dersom du lurer på noe.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.