Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Kristiansund

I denne artikkelen vil vi skrive om når du har krav på bistandsadvokat i Kristiansund, og hva bistandsadvokaten vil hjelpe deg med. En bistandsadvokat er en gratis advokat som finansieres av staten. Bistandsadvokatens oppgaver er å ivareta den fornærmedes interesser under straffesaken. Trykk her dersom du vil kontakte våre bistandsadvokater.

De fleste som blir utsatt for et straffbart forhold ønsker å anmelde forholdet. Dette kan du gjøre ved å enten oppsøke Kristiansund politistasjon og fylle ut et anmeldelsesskjema, eller ringe politistasjonen på telefon for å avtale et møte. Adressen er Storgata 43 og telefonnummeret er 70 11 87 00.

Hva kan bistandsadvokaten hjelpe deg med?

Bistandsadvokaten er motsetningen til forsvarsadvokaten. Mens forsvarsadvokaten hjelper den tiltalte, skal bistandsadvokaten hjelpe den fornærmede. Oppgavene til bistandsadvokaten vil typisk være å hjelpe deg vurdere om du skal anmelde, hjelpe deg anmelde forholdet, hjelpe til under eventuelle etterforskning, være til stede under eventuell rettssak., etc. Bistandsadvokaten vil også hjelpe deg med å få voldsoffererstatning. Voldsoffererstatning er en erstatningsordning hvor du kan få penger av staten som kompensasjon for den straffbare handlingen du har blitt utsatt for.

Når har du krav på bistandsadvokat?

Da bistandsadvokat er gratis er det kun i enkelte saker staten kan finansiere dette. Dette vil typisk være i de mest alvorlige tilfellene. Eksempler der du vil kunne ha krav på bistandsadvokat er ved voldtekt, familievold og brudd på besøks- eller kontaktforbud.

Bistandsadvokat i Kristiansund

Dersom du har krav på bistandsadvokat er det prinsippet om fritt advokatvalg som gjelder. Dette innebærer at du kan velge hvilken advokat du ønsker, enten dette er i Kristiansund eller andre deler av landet. Mye av bistandsadvokatens arbeid foregår via telefon, fjernavhør eller liknende slik at det er mulig å velge en bistandsadvokat som ikke bor nær deg. Ta gjerne kontakt med våre bistandsadvokater dersom du lurer på noe.

 

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.