Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Kongsberg

Kongsberg er en by og kommune i Buskerud fylke. Kommunen har ca. 28 000 innbyggere. I Kongsberg finner du et krisesenter, Kongsberg politistasjon og Kongsberg og Eiker tingrett. Kommunen har ikke egne overgrepsmottak og incestsentere, men tilhører Buskerud fylkes ulike tilbud som er lokalisert i Drammen. Vi har en rekke bistandsadvokater som er tilknyttet denne siden som kan hjelpe deg kostnadsfritt dersom du har krav på bistandsadvokat.


Utsatt for overgrep i Kongsberg?

Kongsberg har ikke et eget overgrepsmottak, men i Buskerud fylke finner du et slikt mottak i Drammen. Overgrepsmottaket tilhører legevakta i Drammen. Det er åpent for alle som bor eller oppholder seg i Buskerud, herunder Kongsberg. Mottaket er et akuttilbud for ungdom og voksne som nylig har vært utsatt for overgrep. Dersom du ønsker å oppsøke mottaket, ligger det I Rosenkrantzgt. 17, 3018 Drammen. Telefonnummeret hit er 32 26 90 00.

Kongsberg kommune har en samarbeidsavtale med Buskerudregionens incestsenter. Dette ligger også i Drammen og er et lavterskeltilbud der du kan få råd og støtte av kompetent personell som har taushetsplikt. Tilbudet er gratis og åpent for alle. Senteret ligger i Haugesgate 1, 3001 Drammen. Telefonnummeret hit er 32 04 58 00.

På Kongsberg krisesenter kan du få midlertidig botilbud eller samtale med kompetent personale med taushetsplikt. Sentret har en offentlig adresse i Landstad gate 16, 3616 Kongsberg. Du kan også kontakte senteret på en døgnåpen vakttelefon med telefonnummeret 32 73 64 00. E-post adressen hit er videre post@kongsbergkrise.no.

Du kan anmelde et overgrep ved å kontakte den lokale politistasjonen. Kongsberg politistasjon ligger i Dyrmyrgata 12, 3611 Kongsberg. Telefonnummeret hit er 02800.

Kongsberg politistasjon

Politistasjonen på Kongsberg

I Kongsberg finner du Kongsberg og Eiker tingrett. Tinghuset i Kongsberg har besøksadresse Storgata 30, 3611 Kongsberg. Du kan kontakte fem på nummeret 33 50 20 99.

Bistandsadvokat i Kongsberg

Etter enkelte alvorlige overgrep får fornærmede eller etterlatte krav på bistandsadvokat. Gjennom bistandsadvokatordningen får de da advokathjelp dekket av det offentlige gjennom hele prosessen. Retten inntrer allerede før anmeldelse, slik at man kostnadsfritt kan diskutere en eventuell anmeldelse med en advokat. Dette gjelder også det ender med at man ikke anmelder saken.

Det finnes få eller ingen advokatfirma som spesialiserer seg på overgrepssaker i Kongsberg. I Norge er det imidlertid fritt advokatvalg. Dette innebærer at man kan kontakte et hvilket som helst advokatfirma. Advokaten vil sørge for å bli oppnevnt som din bistandsadvokat dersom du har krav på dette.

Du kan også gjerne ta kontakt med bistandsadvokatene tilknyttet denne siden dersom du har spørsmål eller lurer på noe. Det er bare hyggelig om du kontakter oss.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.