Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Kirkenes

Kirkenes er en by og administrasjonssenteret i Sør-Varanger kommune i Finnmark. Tettstedet har omkring 3 600 innbyggere. Her finner du ett av Finnmarks to krise- og incestsentre, samt et overgrepsmottak knyttet til Kirkenes sykehus. Selv om utvalget er begrenset, finnes det advokatkontor med advokater som påtar seg oppdrag som bistandsadvokat. Vi har også en rekke bistandsadvokater som er tilknyttet denne siden som kan hjelpe deg kostnadsfritt dersom du har krav på bistandsadvokat.


Utsatt for overgrep i Kirkenes?

Overgrepsmottak er et akuttilbud for ungdom og voksne, kvinner og menn som har vært utsatt for overgrep. Her kan man komme å få veiledning og støtte av kompetente ansatte som har taushetsplikt. I Kirkenes er overgrepsmottaket knyttet til Kirkenes sykehus. Du kan oppsøke mottaket på adressen Dr. Palmstrøm vei 15, 9900 Kirkenes, eller kontakte det per telefon på nummeret 78 97 32 00.

I Kirkenes finner du videre ett av Finnmarks to krise- og incestsentre. Dette heter Nora krise- og incestsenter. Her kan du få midlertidig botilbud, råd og støtte dersom du har vært utsatt for overgrep. Du kan ellers kontakte senteret på 78 99 60 60, som er en døgnåpen vakttelefon, eller per e-post til info@norasenteret.no. Besøksadressen er hemmelig. Ønsker du å vite mer om krisesenteret kan du se http://www.norasenteret.no/.

Dersom du har vært utsatt for overgrep i Kirkenes, kan du anmelde forholdet ved den lokale politistasjonen her. Kirkenes politistasjon ligger i Rådhussvingen 1, 9900 Kirkenes, og du kan kontakte den per telefon på 02800.

Øst-Finnmark tingrett er en førsteinstansdomstol i Hålogaland lagdømme, og dens rettskrets omfatter Sør-Varanger kommune og dermed også Kirkenes. Tingretten har kontorsted i Vadsø og har adressen Kirkegata 22, 9800 Vadsø. Telefonnummeret hit er 78 94 11 60.

Bistandsadvokat i Kirkenes

Bistandsadvokatordningen gir krav på gratis advokathjelp til fornærmede og etterlatte i visse overgrepssaker. Du kan lese mer om vilkårene for krav på bistandsadvokat her. Retten inntrer allerede før anmeldelse, slik at man kostnadsfritt kan diskutere saken med en advokat før man bestemmer seg om man vil anmelde eller ikke.

Det finnes lite informasjon om advokatfirmaer som spesialiserer seg på overgrepssaker i Kirkenes.  I Norge er det uansett fritt advokatvalg, slik at man kan ta kontakt med et hvilket som helst firma i landet som påtar seg slike saker. Det er av mange grunner lurt å finne en bistandsadvokat med god erfaring fra lignende saker.

Du kan også gjerne ta kontakt med bistandsadvokatene tilknyttet denne siden dersom du har spørsmål eller lurer på noe. Det er bare hyggelig om du kontakter oss.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.