Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Hønefoss

Hønefoss er en by på Østlandet som ligger i Ringerike kommune i Buskerud fylke. Byen har ca. 16 000 innbyggere. Hønefoss tilhører Buskerud fylkes overgrepsmottak og incestsenter som begge er plassert i Drammen. I Hønefoss finner du derimot et krisesenter, en local politistasjon og Ringerike tingrett. Det finnes noen advokatfirmaer som påtar seg saker som bistandsadvokat i Hønefoss. Vi har også flere bistandsadvokater tilknyttet denne siden som kan bistå deg kostnadsfritt dersom du har krav på dette.


Utsatt for overgrep i Hønefoss?

Det finnes ingen overgrepsmottak i Hønefoss, men i Buskerud fylke finner du et overgrepsmottak i Drammen. Overgrepsmottaket tilhører legevakta i Drammen og er åpent for alle som bor eller oppholder seg i Buskerud, herunder Hønefoss. Mottaket er et akuttilbud for ungdom og voksne som nylig har vært utsatt for overgrep. Besøksadressen hit er Rosenkrantzgt. 17, 3018 Drammen. Du kan videre kontakte dem på telefonnummeret 32 26 90 00.

I Buskerus fylke finner du ett overgrep- og incestsenter. Dette ligger også i Drammen og heter Buskerud regionens Incestsenter. Dette er et lavterskeltilbud der du kan få råd og støtte av kompetent personell som har taushetsplikt. Tilbudet er gratis og åpent for alle. Senteret ligger i Haugesgate 1, 3001 Drammen. Telefonnummeret hit er 32 04 58 00.

På Krisesenteret i Hønefoss kan du videre få blant annet midlertidig beskyttet botilbud eller samtale/veiledning med kompetente ansatte. Besøksadressen hit er Hov Alle 32, 3515 Hønefoss. Krisesenteret har også en døgnåpen telefon som kan nås på 32 17 06 90.

Dersom du ønsker å anmelde et overgrep, kan du kontakte den lokale politistasjonen. Hønefoss politistasjon har besøksadresse Askveien 4, 3510 Hønefoss. Telefonnr. hit er 02800.

I Hønefoss, nærmere bestemt i Norderhovsgata 23, ligger videre Ringerike tingrett som er en førsteinstansdomstol under Borgarting lagdømme. Tingretten dekker kommunene Hole og Ringerike, samt Jevnaker på Hadeland i Oppland fylke.

Ringerike rådhus

Bistandsadvokat i Hønefoss

Utsatte for overgrep vil i mange tilfeller ha krav på bistandsadvokat dekket av det offentlige. Gjennom bistandsadvokatordningen får fornærmede og etterlatte i en del alvorlige overgrepssaker mv. rett på gratis advokathjelp allerede før anmeldelse. Dette betyr at man kostnadsfritt kan diskutere en eventuell anmeldelse med advokaten, også selv om man velger å ikke anmelde. Advokaten vil bistå gjennom hele prosessen.

Det finnes noen advokatfirmaer i Hønefoss som påtar seg saker som bistandsadvokater. Du kan selv velge hvilken advokat du vil kontakte, og du kan også ta kontakt med en advokat utenfor Hønefoss. Advokaten vil sørge for å bli oppnevnt som din bistandsadvokat dersom du har krav på dette. Vi har også flere bistandsadvokater tilknyttet denne siden som kostnadsfritt kan hjelpe deg med saksgangen dersom du har krav på bistandsadvokat. 

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.