Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Holmestrand

Dersom du har blitt utsatt for en straffbar handling og ønsker å få hjelp har du en rekke alternativer. Primært kan du oppsøke din lokale politistasjon eller oppsøke det lokale overgrepsmottaket. I noen tilfeller vil du også ha krav på bistandsadvokat som vil hjelpe deg under saksgangen. I denne artikkelen vil vi skrive om hvilke alternativer du har i Holmestrand. Vi har også flere bistandsadvokater tilknyttet denne siden som kan bistå deg kostnadsfritt dersom du har krav på dette.

Politistasjon og overgrepsmottak i Holmestrand

Dersom du har blitt utsatt for seksuelle overgrep eller for eksempel familievold vil det ofte lønne seg å oppsøke et overgrepsmottak. Dette er forskjellige sentre rundt om i Norge som er laget for å hjelpe mennesker som har blitt utsatt for alvorlige straffbare handlinger. Blant annet kan du få psykologisk oppfølgning, rådgivning og støtte, hjelp til å anmelde, rettslig veiledning og liknende. Her jobber det kun profesjonelle mennesker som har taushetsplikt, og tilbudet er naturligvis gratis.

Dersom du kun ønsker å anmelde forholdet kan du kontakte din lokale politistasjon. Politistasjonen i Holmestrand har besøksadress langgata 48, 3080 Holmestrand. Telefonnummeret er 333 44 400. Du kan enten oppsøke den lokale politstasjonen og fylle inn et anmeldelsesskjema, eller så kan du kontakte politistasjonen på telefon og avtale et møte.

Bistandsadvokat i Holmestrand

Har du blitt utsatt for alvorlige straffbare handlinger kan du ha krav på bistandsadvokat. Dette er en advokat som finansieres av staten, og dermed er gratis for den pårørende. Bistandsadvokatens oppgave er å hjelpe deg med å anmelde, hjelpe deg under rettsaken, og også hjelp til å søke om eventuell voldsoffererstatning. Dette er en statlig erstatningsordning hvor du kan få erstatning fra staten.  De tilfellene du har krav på bistandsadvokat vil typisk være etter for eksempel voldtekt eller familievold.

Bor du i Holmestrand vil det være en rekke advokater som tar oppdrag som bistandsadvokater i relativt nær omkrets. Det er fritt forsvarervalg slik at du kan velge hvilken advokat du vil. Dersom du lurer på om du har krav på bistandsadvokat kan du kontakte en advokat for å forhøre deg, eller lese deg opp på nettet.  Vi har også flere bistandsadvokater tilknyttet denne siden som kostnadsfritt kan hjelpe deg med saksgangen dersom du har krav på bistandsadvokat. 

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.