Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Hammerfest

Hammerfest er en kommune og en by i Finnmark. I kommunen bor det totalt ca. 10 500 innbyggere. Vi vil her skrive om når du har krav på bistandsadvokat og hvilke rettigheter du har. Husk at dersom du har krav på bistandsadvokat vil dette være kostnadsfritt trykk her for å se om du har krav på gratis hjelp fra våre bistandsadvokater.


Utsatt for overgrep i Hammerfest?

Overgrepsmottaket i Hammerfest er et døgnåpent og gratis tilbud der du kan få blant annet medisinske undersøkelser/behandling og rådgivning. Tilbudet retter seg for ungdom over 14 år, kvinner og menn, som har vært utsatt for et seksuelt overgrep eller vold i nære relasjoner. Du kan kontakte overgrepsmottaket per telefon på 116 117 eller møte opp på legevakten på Hammerfest sykehus. Adressen hit er Sykehusveien 35, 9600 Hammerfest.

Vest-Finnmark Krisesenter er drevet av kvinner som har god erfaring i mishandlingsproblematikk, og formålet er å hjelpe andre kvinner som har opplevd overgrep. Her kan man få midlertidig botilbud og snakke med kompetente folk med taushetsplikt. Du kan kontakte krisesenteret per telefon på 78 41 30 18 eller e-posten post@vestkris.no.

Dersom du har vært utsatt for overgrep, kan du anmelde forholdet hos den lokale politistasjonen. Hammerfest politistasjon ligger i Parkgata 16, 9600 Hammerfest. Telefonnummeret hit er 02800.

Hammerfest tingrett er en førsteinstansdomstol i Hålogaland lagdømme, og har kontorsted på samme adresse som politistasjonen i Parkgata 16, 9600 Hammerfest.

Bistandsadvokat i Hammerfest

Både de som har vært utsatt for en straffbar handling (fornærmede) og etterlatte kan på visse vilkår ha krav på bistandsadvokat dekket av staten. Kravet inntrer allerede før anmeldelse, slik at man kostnadsfritt kan diskutere saken med en bistandsadvokat før anmeldelse. Dette gjelder også selv om man velger å ikke anmelde saken. Det finnes få eller ingen advokatfirmaer som spesialiserer seg på overgrepssaker gjennom bistandsadvokatordningen. Med fritt advokatvalg kan man imidlertid kontakte et hvilket som helst advokatfirma i landet. Ta gjerne kontakt med bistandsadvokatene tilknyttet denne siden dersom du har spørsmål eller lurer på noe.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.