Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Halden

En bistandsadvokat er en gratis advokat som finansieres av staten. Bistandsadvokaten skal ivareta den fornærmedes interesser under straffesaken. Her vil vi skrive om hva bistandsadvokaten gjør, når du har krav på dette og hvordan du kan finne en bistandsadvokat i Halden. Husk at dersom du har krav på bistandsadvokat vil dette være kostnadsfritt trykk her for å lese mer om bistandsadvokatene tilknyttet denne siden.

Dersom du ønsker å anmelde forholdet kan du gjøre dette på din lokale politistasjon. Halden politistasjon ligger i Olav Vs gate 4, 1767 Halden. Dersom du har krav på en bistandsadvokat kan du også oppsøke en bistandsadvokat som kan hjelpe deg med å anmelde forholdet.

Politistasjonen i Halden

Politistasjonen i Halden

Det finnes også en rekke overgrepsmottak du kan dra til å få råd og støtte. Disse er laget spesielt for ofre for overgrep og liknende forhold. Her vil eksperter kunne hjelpe deg med å anmelde forholdet, gi deg psykologisk hjelp, rettslig bistand og liknende.

Når har du krav på bistandsadvokat?

Siden en bistandsadvokat er gratis er det bare i de mest alvorlige straffbare forholdene du har krav på dette. Dette er regulert i straffeprosesslovens 107 a. Typiske eksempler er ved voldtekt, vold i nære relasjoner, brudd på besøksforbud og liknende. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen om bistandsadvokater eller spørre oss.

Hva gjør bistandsadvokaten?

Bistandsadvokaten hjelper deg med alt som har med straffesaken å gjøre. Typisk vil bistandsadvokaten ha en viktig rolle under anmeldelse, avhør, rettssak og liknende. Bistandsadvokaten vil også hjelpe deg søke om voldsoffererstatning, som er en statlig erstatningsordning. Her kan du få erstatning fra staten som en kompensasjon for den straffbare handlingen du har blitt utsatt for.

Hvordan finne bistandsadvokat i Halden?

I Norge gjelder prinsippet om fritt advokatvalg. Dette innebærer at dersom du har krav på bistandsadvokat kan du velge hvilken bistandsadvokat du ønsker, alle steder i landet. Da Halden er ganske nærme Oslo har du mange alternativer å velge mellom.

Ta gjerne kontakt med bistandsadvokatene tilknytte denne siden dersom du har spørsmål eller lurer på noe.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.