Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Grimstad

Grimstad er en kystkommune i Aust-Agder fylke, og har ca. 22 600 innbyggere. Dersom du har vært utsatt for overgrep, finnes det både overgrepsmottak og krisesenter i Agder. Det er enkelte advokatfirmaer i Grimstad som tar på seg saker som bistandsadvokater. Vi har også flere bistandsadvokater tilknyttet denne siden som kan hjelpe deg – trykk her for å se om du har krav på kostnadsfri bistandsadvokat.


Utsatt for overgrep i Grimstad?

Det er et felles overgrepsmottak for Agders befolkning. Mottaket et tilbud til barn mellom 15 og 18 år og voksne utsatt for seksuelle overgrep. Det er døgnåpent og skal tjene hele Agders befolkning. Overgrepsmottaket kan nås på tlfnr. 38 07 34 00.

Dersom man ønsker å anmelde et overgrep, kan man kontakte den lokale politistasjonen. Grimstad politistasjon ligger i Arendalsveien 25, 4891 Grimstad og kan nås på tlfnr. 38 13 60 00. Postadressen er Postboks 24, 4891 Grimstad.

Det nærmeste krisesenteret er Østre Agder Krisesenter. Dette er et tilbud for personer som har blitt utsatt for overgrep eller mishandling. Senteret har hemmelig adresse, men kan kontaktes på en døgnåpen vakttelefon på nr. 37 01 32 80.

Aust-Agder tingrett ligger i Arendal, og er nærmeste domstol til Grimstad. Adressen hit er Blødekjær 3, 4838 Arendal.

Bistandsadvokat i Grimstad

Dersom man har vært utsatt for et alvorlig overgrep, kan man ha krav på gratis advokathjelp fra en bistandsadvokat. Advokaten vil bistå gjennom hele prosessen, allerede fra før anmeldelsen er inngitt, på etterforskningsstadiet og til eventuelle rettsforhandlinger. Dette betyr at man kostnadsfritt kan kontakte en bistandsadvokat for veiledning rundt en eventuell anmeldelse, også dersom man velger å ikke anmelde. Det er få eller ingen advokatfirmaer i Grimstad som spesialiserer seg på overgrepssaker. Ordningen med fritt advokatvalg gjør det likevel mulig å kontakte et bistandsadvokatfirma i for eksempel Oslo. Vi har også en rekke advokater med erfaring på området tilknyttet denne siden som kan opptre som din bistandsadvokat – les mer om bistandsadvokatene våre her.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.