Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Førde

Førde er en bykommune i Sunnfjord i Sogn og Fjordane fylke. Her finner du blant annet et overgrepsmottak, incest- og overgrepssenter, krisesenter og Fjordane tingrett. I Førde ligger det videre flere advokatkontorer som påtar seg saker som bistandsadvokat. Vi har flere bistandsadvokater tilknyttet denne siden som også kan hjelpe deg – trykk her for å se om du har krav på kostnadsfri bistandsadvokat.


Utsatt for overgrep i Førde?

Dersom du har vært utsatt for overgrep, bør du så raskt som mulig oppsøke lege, blant annet for å sikre biologiske bevis. Dette kan du gjøre ved å for eksempel oppsøke et overgrepsmottak som tilbyr medisinske undersøkelser, råd og veiledning. Overgrepsmottaket, SYS-IKL, Akuttmottaket er tilknyttet Førde sentralsykehus og har adresse Vievegen, 6807 Førde. Du kan kontakte mottaket ved å ringe 57 83 23 00.

Førde er videre sentrum for Senter mot incest og seksuelle overgrep Sogn og Fjordane. Her kan overgrepsutsatte få blant annet råd, støtte og hjelp til selvhjelp av kompetent personale med taushetsplikt. Senteret er et lavterskeltilbud og du kan velge å holde deg anonym hvis ønskelig. Tilbudet er gratis, og det ikke nødvendig med verken henvisning eller timebestilling. Du kan kontakte senteret ved å ringe 57 72 10 70. Adressen er Hornnesvegen 1, 6809 Førde.

Krisesenteret Sogn og Fjordane ligger i Florø og er det nærmeste krisesenteret til Førde. Tilbudet omfatter både midlertidig botilbud, men også dagstilbud i form av samtaler med og rådgivning fra personer med lang erfaring og god kompetanse på vold- og overgrepssaker og konsekvensene av dette. Alle ansatte på Krisesenteret har taushetsplikt. Du kan kontakte senteret på en døgnåpen vakttelefon på 57 74 36 00, men dersom du trenger råd/veiledning eller avtale tid for samtale på dagsenteret deres, er det best å ringe mellom kl. 8.00 og 15.30 på arbeidsdager. Adressen til Krisesenteret er hemmelig.

Det er mange gode grunner til å anmelde overgrep. Dette kan du gjøre ved å oppsøke den lokale politistasjonen der du er. Førde og Naustdal lensmannskontor har adresse Fjellvegen 18, 6800 Førde. Du kan komme i kontakt med politiet ved å ringe 02800.

Fjordane tingrett er en førsteinstansdomstol i Gulating lagdømme. Domstolen har kontorsted i Førde i Sogn og Fjordane og omfatter blant annet kommunen Førde. Adressen hit er Fjellvegen 9, 6800 Førde. Du kan kontakte tingretten per telefon på 57 83 37 00.

Bistandsadvokat i Førde

Bistandsadvokatordningen sikrer at fornærmede og etterlatte i alvorlige overgrepssaker ofte har krav på bistandsadvokat dekket av staten. Bistandsadvokaten skal bistå gjennom hele prosessen, fra allerede før anmeldelse er inngitt, på etterforskningsstadiet og i eventuelle rettsforhandlinger. Dette innebærer at du kostnadsfritt kan diskutere saken med en advokat før du velger om du skal anmelde eller ikke. I Førde finnes det flere advokatkontorer og blant disse er det også firmaer som påtar seg saker som bistandsadvokat. Vi har også flere bistandsadvokater tilknyttet denne siden som kan hjelpe deg – trykk her for å lese mer om våre bistandsadvokater.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.