Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Farsund

En bistandsadvokat er en gratis advokat som skal hjelpe fornærmede i straffesaker. I denne artikkelen vil vi skrive om når du har krav på bistandsadvokat, hva bistandsadvokaten gjør og hvordan du kan finne en bistandsadvokat i Farsund. Vi har flere bistandsadvokater tilknyttet denne siden som også kan hjelpe deg – trykk her for å se om du har krav på gratis bistandsadvokat.

Anmelde forholdet

De fleste som har blitt utsatt for en straffbar handling ønsker å anmelde forholdet. Dette kan du enten gjøre på politistasjonen, eller så kan du oppsøke en bistandsadvokat som kan hjelpe deg med anmeldelse, dersom du har krav på dette. Adressen til Farsund og Lyngdal lensmannskontor er Alleen 16, 4580 Lyngdal.

Bistandsadvokat i Farsund

En bistandsadvokat er altså en advokat som finansieres av staten. Med andre ord er bistandsadvokat helt gratis for den fornærmede i straffesaken. Den fornærmede er den som har blitt offer for en straffbar handling. Hvem som helst får imidlertid ikke bistandsadvokat. Bistandsadvokat er forbeholdt de mest alvorlige tilfellene, og poenget er at bistandsadvokaten skal gjøre prosessen lettere for ofre som allerede har opplevd ekstreme påkjenninger i form av den straffbare handlingen. En person som har kjørt for fort har for eksempel ikke behov for bistandsadvokat.

I hvilke tilfeller man har krav på bistandsadvokat følger av straffeprosessloven. Typiske eksempler er ved voldtekt, familievold, brudd på besøksforbud og liknende. Du kan lese mer om når du har krav på bistandsadvokat i denne artikkelen.

Dersom du har krav på bistandsadvokat vil bistandsadvokaten hjelpe deg under hele saken. Dette vil typisk være hjelp til å vurdere om du skal anmelde, hjelp til anmeldelse, hjelp til å samle inn bevis, hjelp under rettssak, etc. En viktig oppgave for bistandsadvokaten vil også være å søke om voldsoffererstatning for deg. Dette er en statlig erstatningsordning hvor du får penger fra staten som en slags kompensasjon for den straffbare handlingen.

Farsund

Hvor finne bistandsadvokat?

I Norge gjelder prinsippet om fritt advokatvalg. Dette innebærer at dersom du har krav på bistandsadvokat, kan du velge hvilken bistandsadvokat du ønsker. Mye av kommunikasjonen med bistandsadvokaten foregår ikke direkte, slik at det ikke er noe krav om at du velger en bistandsadvokat som for eksempel bor i Farsund. Det kan imidlertid selvfølgelig være enkelte fordeler ved å velge en advokat som bor nær deg.

Vi har også en rekke advokater med erfaring på området i tilknytning til denne siden som kan opptre som din bistandsadvokat – les mer om bistandsadvokatene våre her.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.