Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Drøbak

Drøbak er en by og administrasjonssenter i Frogn kommune i Akershus fylke. Byen har ca. 13 500 innbyggere. Det finnes få særskilte tilbud rettet mot overgrepsutsatte i Drøbak, men ikke langt unna ligger både overgrepsmottak og krise- og incestsenter. Husk at dersom du har krav på bistandsadvokat vil all advokathjelp være kostnadsfri – trykk her for å kontakte våre advokater for å finne ut om du har krav på fri rettshjelp.


Utsatt for overgrep i Drøbak?

Dersom du har vært utsatt for overgrep, kan du oppsøke et av landets overgrepsmottak. Her kan du blant annet få medisinske undersøkelser, råd og veiledning fra kompetent personale med taushetsplikt. Det finnes ingen slike overgrepsmottak i Drøbak, og nærmeste mottak blir dermed i Drammen eller Oslo. Overgrepsmottaket i Drammen er tilknyttet Legevakta i Drammensregionen IKS. Adressen hit er Rosenkrantzgate 17, 3018 Drammen og du kan kontakte mottaket ved å ringe 32 26 90 00. Overgrepsmottaket i Oslo er tilknyttet Oslo kommune legevakt og ligger i Storgata 40, 0182 Oslo. Telefonnummeret hit er 23 48 70 90.

Krise- og incestsenteret i Follo IKS er et interkommunalt selskap. Senteret ligger i Ås og eies og drives av blant annet Frogn kommune. Her kan overgrepsutsatte få hjelp i form av midlertidig botilbud, enesamtaler, selvhjelpsgrupper, samt foredrag og kurs. Du kan kontakte krise- og incestsenteret på en døgnåpen vakttelefon med nummer 64 97 23 00 eller sende e-post til post@kisif.no.

Det er mange gode grunner til å anmelde overgrep. Dette kan du gjøre ved å kontakte politiet eller en bistandsadvokat ved krav på dette. Follo politistasjon ligger i Ski, nærmere bestemt i Vestveien 16, 1400 Ski. Du kan kontakte politiet her ved å ringe 64 85 16 00.

Follo tingrett er en tingrett under Borgarting lagdømme og dekker Frogn kommune. Tingretten ligger i Ski og adressen hit er Vestveien 22, 1400 Ski. Du kan kontakte tingretten per telefon på 64 00 30 00.

Bistandsadvokat i Drøbak

Gjennom bistandsadvokatordningen har fornærmede og etterlatte i mange alvorlige overgrepssaker krav på bistandsadvokat dekket av staten. Bistandsadvokatens hovedoppgave er å ivareta klientens behov og interesser gjennom hele prosessen, fra allerede før anmeldelse, på etterforskningsstadiet og i eventuelle rettsforhandlinger. Vi har  en rekke bistandsadvokater tilknyttet denne siden som kan hjelpe deg dersom du ønsker dette – trykk her for å lese mer om våre bistandsadvokater.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.