Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Arendal

Arendal er en by og en kommune i Aust-Agder fylke, og kommunen har nærmere 45 000 innbyggere. Her finner du blant annet et overgrepsmottak og et krisesenter, samt en lokal politistasjon og Aust-Agder tingrett. Husk at dersom du har krav på bistandsadvokat vil all advokathjelp være kostnadsfri – trykk her for å kontakte våre advokater for å finne ut om du har krav på fri rettshjelp.Utsatt for overgrep i Arendal?

Det nærmeste overgrepsmottaket er Overgrepsmottaket i Agder som ligger i Kristiansand. Dette er et lavterskeltilbud for de over 15 år som har vært utsatt for seksuelle overgrep eller forsøk på slike overgrep. Her kan du få rask medisinsk hjelp og rådgivning. Mottaket er døgnåpent, og alle de ansatte har taushetsplikt. Besøksadressen hit er Egsveien 100, 4615 Kristiansand og du kan nå mottaket på telefon på nummeret 38 07 34 00.

Dersom du ønsker å anmelde forholdet, kan du kontakte den lokale politistasjonen. Arendal politistasjon ligger i Åsbieveien 39, 4848 Arendal og kan nås på telefonnummeret 38 13 6o 00. Postboksadressen er Postboks 83, 4801 Arendal.

Det nærmeste krisesenteret er Østre Agder Krisesenter. Dette er et døgntilbud til kvinner og menn som er utsatt for overgrep eller mishandling. Adressen er hemmelig, men du kan kontakte krisesenteret på telefonnummeret 37 01 32 80.

I Arendal finner du også Aust-Agder tingrett som er en førsteinstansdomstol under Agder lagdømme. Besøksadressen hit er Blødekjær 3, 4838 Arendal.

Tingretten i Arendal

Tingretten i Arendal

Bistandsadvokat i Arendal

I alvorlige overgrepssaker vil fornærmede eller etterlatte ofte ha krav på bistandsadvokat. Dersom man har et slikt krav, kan man kostnadsfritt diskutere en eventuell anmeldelse med advokaten,  også selv om man velger å ikke anmelde. Velger man derimot å anmelde saken, vil advokaten sørge for å bli oppnevnt som din bistandsadvokat. Utgiftene til advokat dekkes fullt ut av det offentlige.

Dersom du lurer på om staten vil dekke advokatutgiftene dine, kan du ta kontakt med et firma som påtar seg slike saker for en uforpliktende henvendelse. Det finnes flere slike advokatkontor i Arendal. Vi har også en rekke erfarne bistandsadvokater tilknyttet denne siden som kan hjelpe deg dersom du ønsker dette. Dette kan være alt fra å vurdere om du skal anmelde, hjelp til anmeldelse, søknad om voldsoffererstatning og videre saksgang – trykk her for å lese mer om våre bistandsadvokater.

 

 

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.