Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Fauske

Fauske er en kommune og by innerst i Salten i Nordland fylke. Omtrent halvparten av innbyggerne i Fauske bor i byen. I artikkelen skriver vi litt om hvilke instanser man forholder seg til dersom man skal anmelde overgrep, voldtekt eller familievold eller av andre grunner trenger bistandsadvokat i Fauske eller andre steder i Nordland. Dersom du har krav på bistandsadvokat vil all advokathjelp være kostnadsfri – trykk her for å kontakte våre advokater for å finne ut om du har krav på fri rettshjelp.


Anmelde overgrep, familievold eller voldtekt i Fauske

Nærmeste overgrepsmottak til Fauske er overgrepsmottaket som ligger på skadelegevakten i Bodø. Det nærmeste overgrepssenteret ligger i Mosjøen i Helgeland, dersom du har behov for noen å snakke med.

Dersom du ønsker å anmelde et seksuelt overgrep kan du kontakte Fauske lensmannskontor, som ligger i Storgata 83, 8200 Fauske. Telefonnummer er 75 58 90 00. Fauske lensmannskontor er en del av Nordland politidistrikt.

Nærmeste krisesenter er Salten krisesenter i Bodø, som kan kontaktes på telefon 75 55 58 90. Her kan kvinner og menn få hjelp dersom de trenger et midlertidig bosted for eksempel etter å ha brutt ut av et forhold med familievold.

Nærmeste tingrett, og også verneting for straffesaker er Salten tingrett i Bodø. Dersom en overgrepssak har skjedd i Fauske skal eventuell hovedforhandling som hovedregel gå for Salten tingrett.

Bistandsadvokater i Fauske

Den som er utsatt for familievold, seksuelle overgrep og voldtekt vil ha krav på gratis advokathjelp av en bistandsadvokat allerede fra før anmeldelse har funnet sted, og gjennom hele prosessen. Bistandsadvokaten vil bistå deg med å anmelde forholdet, bli med deg i avhør, holde deg oppdatert under etterforskningen og være med og ivareta dine rettigheter under rettssaken dersom det blir tatt ut tiltale i saken. Dersom du trenger hjelp av en bistandsadvokat i Fauske eller i Nordland så kan du trykke på linken nederst på siden.

Det er dessverre vanskelig å finne informasjon om eventuelle bistandsadvokater som holder til i Fauske. Vi har imidlertid en rekke erfarne bistandsadvokater tilknyttet denne siden som kan hjelpe deg dersom du ønsker dette – trykk her for å lese mer om våre bistandsadvokater.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.