Gå til hovedinnhold Gå til søk

Hvor kan menn som er utsatt for seksuelt overgrep få hjelp?

Mange gutter eller menn som blir utsatt for overgrep vet ikke at det er mange steder de kan få hjelp. Enkelte tenker at sentrene er laget for kvinner og vegrer seg for å oppsøke dem. Dette må du ikke tenke! Det er flere steder menn kan oppsøke dersom de er utsatt for seksuelt overgrep.


Overgrepsmottak

I Norge er det en rekke overgrepsmottak som er laget for mennesker som er utsatt for vold, voldtekt eller voldtektsforsøk. Det er 23 av disse som ligger spredt rundt i Norge. På overgrepsmottakene jobber det mennesker som har kompetanse til å ta imot både menn og kvinner som er utsatt for overgrep. Alle de ansatte har taushetsplikt. Overgrepsmottakene er som oftest døgnåpne og tjenestene er helt gratis.

Overgrepsmottak tilbyr støtte, samtaler og et trygt miljø som naturligvis er svært viktig etter et overgrep. For det andre tilbys det medisinske tjenester. Forsikring mot graviditet, kjønnssykdommer, sporsikring til eventuell anmeldelse, etc. Videre tilbys en rekke andre tjenester. Her finner du en liste over alle landets overgrepsmottak.https://www.overgrep.no/emner/overgrepsmottak/

Utsattmann

Du kan kontakte Utsattmann, som er en organisasjon som bistår gutter og menn som har spørsmål vedrørende seksuelt misbruk. Dette webstedet er laget i samarbeid med Utsattmann, og du kan trykke på logoen på høyre side dersom du ønsker å kontakte Utsattmann.

Alarmtelefonen for barn og unge

Også armtelefonen for barn og unge også være aktuell. Nummeret hit er 116 111. Alarmtelefonen er en gratis nødtelefon for barn og unge. Her er nettsiden til alarmtelefonen.

Landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte

Du kan også kontakte den landsdekkende telefonen for incest- og seksuelt misbrukte. Tjenesten er åpen døgnet rundt. Mange som jobber her har selv opplevd overgrep, og har naturligvis taushetsplikt. Nummeret er 80057000. Her er tjenestens nettside.

DIXI, ressurssenter for voldtatte

Alle som har vært utsatt for seksuelt overgrep kan få hjelp på DIXI senteret. Her kan man få gratis advokathjelp. Telefonnummeret er 22 44 40 50. Her er nettsiden til Dixi ressurssenter.

Politiet

Hvis du vil anmelde bør du kontakte politiet så fort som mulig. Du kan da ringe politiets fellesnummer 02800.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.