Gå til hovedinnhold Gå til søk

Hvor kan jeg få hjelp etter voldtekt?

Det er mange steder du kan få hjelp dersom du har blitt utsatt for en voldtekt. Her vil vi liste opp de ulike stedene du kan få hjelp dersom du har blitt utsatt for voldtekt eller voldtektsforsøk.

Selv om du ikke vet om du ønsker å anmelde forholdet, er det uansett viktig at du oppsøker nærmeste overgrepsmottak for legeundersøkelse. Du burde vente med å dusje eller vaske deg. På denne måten kan det best sikres biologiske spor. Det anbefales å oppbevare tørre klær i poser.

Husk også at den som er utsatt for voldtekt har krav på fri advokathjelp – her kan du komme i kontakt med våre advokater.


Overgrepsmottak:

Det mest naturlige stedet å søke hjelp er på overgrepsmottakene. Dette er et akuttilbud for alle som har vært utsatt for overgrep, voldtekt eller voldtektsforsøk. Overgrepsmottakene er døgnåpne og helt gratis, og de ansatte er kompetente og har taushetsplikt. Vi har 23 av disse i Norge. Her finner du en liste over alle landets overgrepsmottak.

Alarmtelefonen for barn og unge:

Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge. Nummeret til alarmtelefonen er 116 111. Alarmtelefonen er en gratis nødtelefon for barn og unge. Her er nettsiden til alarmtelefonen.

Landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte:

Det er også mulig å ta kontakt med den landsdekkende telefonen for incest- og seksuelt misbrukte. Dette er en døgnåpen tjeneste. Mange som jobber her har selv opplevd overgrep, og har naturligvis taushetsplikt. Nummeret hit er 80057000. Man kan også ta kontakt på e-post: post@incest.no. Her er tjenestens nettside.

Barnevernsvakta:

Dette er en tjeneste for å hjelpe barn og unge under 18 år i akutte situasjoner. Barnevernsvakta har vanligvis åpent på kvelden og natten. Er det virkelig krise kan de komme hjem til deg. Her er nettsiden til barnevernsvakta.

DIXI, ressurssenter for voldtatte:

Alle som har vært utsatt for seksuelt overgrep kan få hjelp på DIXI senteret. Her kan man få gratis advokathjelp. Telefonnummeret er 22 44 40 50, og senteret er åpent fra mandag til fredag kl. 09.00 – 15.00. Her er nettsiden til Dixi ressurssenter.

Politiet:

Dersom du ønsker å anmelde forholdet burde du kontakte nærmeste politistasjon så raskt som mulig. Du kan da ringe politiets fellesnummer 02800.

Få kostnadsfri advokathjelp etter seksuelle overgrep

Dersom du har blitt utsatt for seksuelle overgrep har du krav på kostnadsfri advokat som kan bistå deg under saken. Trykk her for å se om du har krav på kostnadsfri advokat, eller har andre spørsmål knyttet til anmeldelse av seksuelle overgrep.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.