Gå til hovedinnhold Gå til søk

Hva er hebefili?

Begrepet hebefili betegner en voksen persons seksuelle preferanse og tiltrekning til mindreårige barn i de første årene av puberteten. Seksuelle handlinger med barn i denne alderen er strengt forbudt.


Hebefili

Begrepet hebefili blir ofte feilaktig omtalt og forvekslet med det mer kjente uttrykket pedofili. Pedofili refererer imidlertid til en voksen persons seksuelle preferanse for prepubertale barn, altså barn som ikke har kommet i puberteten enda. Jenter kommer vanligvis i puberteten når de er i 10- til 11-årsalderen, mens gutter når de er ca. 12-13 år gamle.

En person kan tilfredsstille diagnosen hebefili ved å ha pågående og gjentatte seksuelle tanker, følelser og lyster knyttet til barn, vanligvis mellom 10-14 år. Det avgjørende for hvorvidt en hebefil begår seksuelle overgrep mot barn i denne alderen, er imidlertid ikke tenningsmønsteret i seg selv, men hvordan det forvaltes. Alle hebefile er dermed ikke overgripere.

Les mer: Hva er pedofili?

Hebefili er en parafili. Begrepet parafili brukes om seksuelle preferanser som ikke er basert på tiltrekning til personer, men erstattes i dagligtalen ofte med «uvanlig seksuelle tenningsmønstre». Som eksempler på andre parafilier kan ekshibisjonisme, fetisjisme, frotteurisme, kikking, masochisme og sadisme nevnes.


Kilde:

https://no.wikipedia.org/wiki/Hebefili

https://sml.snl.no/parafili

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.