Gå til hovedinnhold Gå til søk

Bistandsadvokat i Brønnøysund

Brønnøysund er en by og administrasjonssenteret i Brønnøy kommune i Nordland. Brønnøy ligger i Brønnøysund, og det finnes et fåtall av advokatfirma i byen som påtar oppdrag som bistandsadvokat. Husk at dersom du har krav på bistandsadvokat vil all advokathjelp være kostnadsfri – trykk her for å kontakte våre advokater for å finne ut om du har krav på fri rettshjelp.


Det nærmeste overgrepsmottaket er Helgeland overgrepsmottak som er lokalisert til akuttmottaket ved sykehuset i Mo i Rana, men fungerer som mottak for hele Helgeland. Det nærmeste overgrepssenteret ligger derimot i Mosjøen, og heter Senter Mot Incest og Seksuelle Overgrep.

Dersom du ønsker å anmelde et seksuelt overgrep, gjøres dette hos politiet. Brønnøysund lensmannskontor har adresse Rådhuset, 8905 Brønnøysund. Postadressen er Serviceboks, 8905 Brønnøysund og telefonnummer er 75 58 90 00.

Det nærmeste krisesenteret er Sør-Helgeland Krisesenter. Krisesenteret kan kontaktes per telefon på 75 02 17 11 eller ved oppmøte etter avtale, og er tilgjengelig alle timer i døgnet hver dag. Adressen er hemmelig.

I Brønnøysund finner man videre Brønnøy tingrett som er førsteinstansdomstol for Hålogland lagdømme.

Brønnøy tingrett

Bistandsadvokat i Brønnøysund

Dersom du har blitt utsatt for en alvorlig straffbar handling, kan du ha krav på bistandsadvokat dekket av staten. Advokaten vil bistå gjennom hele prosessen, både i forbindelse med anmeldelse, etterforskning og eventuell rettsforhandling. Retten til slik advokathjelp inntrer allerede før anmeldelse, slik at du kostnadsfritt kan diskutere en eventuell anmeldelse med en advokaten. Dette gjelder også selv om du velger å ikke anmelde. Velger du derimot å anmelde saken, vil advokaten sørge for å bli oppnevnt som din bistandsadvokat. Lurer du på hvorvidt du får dekket advokatutgifter gjennom ordningen med bistandsadvokater, kan du ta kontakt med et advokatfirma for en uforpliktende henvendelse. Vi har også en rekke erfarne bistandsadvokater tilknyttet denne siden som kan hjelpe deg – trykk her for å lese mer om våre bistandsadvokater.

 

Brønnøysundregistrene

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.